Luka Doncic (paremal) üritab Moskva CSKA-le kohta kätte näidata.Foto: JAVIER SORIANO
Spordivaria
20. oktoober 2017, 00:11

NII SEE JUHTUS | Sport 19.10: Euroopa klubikorvpalli suure vastasseisu võitis Madridi Real

Tere kaunist neljapäeva! Tänase spordipäeva kulminatsioon saabub Eesti aja järgi kell 22, kui korvpalli Euroliigas lähevad vastamisi rikka ajalooga Madridi Real ja Moskva CSKA. Mõlemad kuuluvad tiitlipretendentide sekka ka tänavu. Loomulikult hoiame silma peal ka kõigel muul spordis toimuval. Jääge meiega! 
00:10
HEAD ÖÖD

Aeg puhkama asuda!

00:10
KORVPALL

CSKA ärkas kolmandal veerandil, kuid lõpp kuulus ikkagi Realile! Fenerbahce avas lisaaja järel võiduarve!

23:41
KORVPALL

Milanos lisaaeg! Tiitlikaitsja Fenerbahce jahib esimest võitu!


23:20
KORVPALL

Samal ajal Madridis:


23:19
KORVPALL

Õhtu esimesed matšid on lõppenud!

22:49
JALGPALL

21:35
RALLI

Värskes videoblogis võttis Clark taas luubi alla eestlase tuleviku. „Kas Tänak on Toyota jaoks riskantne valik? Absoluutselt mitte! Kas Toyota on Tänaku jaoks riskantne valik? Minu arvates küll. Ma tõesti usun, et see on risk,“ arutles WRC ralliraadiost tuntud britt.

21:02
KORVPALL

Jaan Puideti koduklubi Jämtland võitis Rootsi meistriliigas 66:59 Uppsalat ja jätkab kolme vooru järel täiseduga. Puidet viskas Uppsala vastu 21 minutiga 4 punkti ja võttis maha 3 lauapalli. Lisaks sai eestlane kirja ühe korvisöödu.

Jaan Puidet. (Tiina Kõrtsini)
20:58
KÄSIPALL

Serviti purustas Tallinna, Tapa ja Aruküla/Audentes said esimese punkti

Tiitlikaitsja ja meistriliiga liider Põlva Serviti jätkas kodust käsipallihooaega võimsalt, alistades 5. vooru kohtumises kodus HC Tallinna 41:17 (21:7). Esimese punkti tabelisse said nii SK Tapa kui Aruküla/Audentes, tehes Tapal 31:31 (14:15) viigi.

Olles eelmistes voorudes alistanud Viljandi HC ja HC Viimsi/Tööriistamarketi vastavalt 19- ja 17-väravalise vahega, püstitas tiitlikaitsja Mesikäpa hallis 24-väravalise võiduga käimasoleva hooaja rekordi. Avavärava viskas küll HC Tallinn, aga järgmised seitse juba Serviti, kes 23. minutiks juhtis 16:2!

Serviti peatreener Kalmer Musting andis mänguaega kõigile ja vahe muudkui kasvas. Poolaja võitis Serviti 21:7, 41. minutiks kasvatati vahe juba 20-väravaliseks ning kohtumine võideti 41:17. Sergei Ljubtšenko viskas 9 väravat ning Sander Sarapuu, Martin Grištšuk ja Roman Aizatullov lisasid 4 tabamust. HC Tallinna parim oli Enrico Anton 4 väravaga.

Hoopis teistlaadi mäng peeti Tapal, kus kahe seni punktita ja peamiselt noortest koosneva meeskonna vastasseisus jätkus pinget algusest kuni viimaste sekunditeni. Aruküla/Audentes sai kiirelt kolmeväravalise eduseisu, ent Tapa võitles välja viigi. Peamiselt tänu Vahur Oolupi ja Kaimar Leesi ründeoskustele said võõrustajad 21. minutil esmakordselt ette 11:10. Lees ja Oolup olid selleks hetkeks mõlemad visanud viis väravat.

Aruküla/Audentese peatreener Martin Noodla tegi julgelt vahetusi ja kui kogenumatel meestel visked ei läinud, võtsid skooritegemise enda peale alles 16aastased Rauno Kopli ja Markus Kask. Poolaja lõpul tegi väravasuul kolm järjestikust kena tõrjet viimaste eakaaslane Rene Vahu ning Aruküla/Audentes võitis poolaja 15:14.

Teisel pooltunnil hoidsid külalised pikalt kahe- või kolmeväravalist eduseisu kuniks kümme minutit enne lõppu seadis Oolup igapäevaste treeningkaaslaste vastu jalule 25:25 viigi. Mõned minutid hiljem viskas Timo Raukas kolm väravat järjest, teisel pool väljakut tõrjus Vahu Leesi karistusviske ja Aruküla/Audentes oli ees 31:28.

Ikka ja jälle olid Oolup ning Lees need, kes vahe minimaalseks vähendasid, ent tapalaste viimane rünnak luhtus. Siis aga otsustas Vahu kaks sekundit enne lõppu palli Tapa tühja värava suunas teele saata, söötis selle aga otse 17aastasele Raimond Himmale, kes viskas viigivärava! Oolup, Lees ja Raukas said kõik kirja 10 väravat, Kopli toetas külalisi 5 tabamusega.

"Iseenesest ju tore, et kõigil meeskondadel on punktid tabelis," ütles Noodla mängujärgses intervjuus. "Kogenud mängija sellist lahendust ei võtaks, aga vaatame positiivse poole pealt – noorele väravavahile jääb selline õppetund eluks ajaks meelde. Ja õppima ja arenema me peamegi. Seepärast teen alati palju ja julgelt vahetusigi, et noored poisid saaksid mänguaega ning õpiksid vastutust võtma."

20:02
RALLI

19:37
KORVPALL

Värske Kullamäe blogipostitus:

18:34
RATSASPORT

Helsinki Horse Show’lt tuli Eestile täna kaks võitu

Sellel nädalal on kõikide ratsaspordi huviliste pilgud pööratud Helsingi poole, sest eile, 18. oktoobril anti avapauk 33. korda toimuvale Helsinki International Horse Show-le, kuhu siirdusid võistlema ka Eesti sportlased. Rahvuslikest klassidest tuli meile täna juba ka kaks esikohta.

Helsingisse tulevad kokku Lääne-Euroopa liiga parimad takistussõitjad ja regiooni parimad koolisõitjad. Osavõtjate nimekiri on muljetavaldav. Peder Fredricson, Bertram Allen, Michael Whitaker ja Steve Guerdat on vaid mõned maailmakuulsad nimed 18 riigi 50 sportlasest, kes Helsingis võistlustulle asuvad. Neile pakuvad konkurentsi ka meie sportlased Rein Pill ja Urmas Raag. Koolisõidus asub starti 9 võistluspaari, teiste seas Tallinnas MK-etapi võitnud Dina Ellermann Landy’s Akvarelil.

Lisaks on meie sportlaseid stardis ka rahvuslikes klassides. Juunioride klassis võistleb Kaia Loviisa Kink hobusel Adorable Chabalito ja poniklassis Kippen Närep ponil Rosehill Fascination.

Kippen Närep ponil Rosehill Fascinatio. (Erakogu)

Tänase esimese võidu tõi meile poniratsanike võistlusalalt Närep, kes 110 cm kahefaasilises parkuuris suutis teha kõige kiirema aja. 17 startija seas läbisid kaks faasi puhtalt kokku 5 paari. Tallinna Horse Show’l pidi Närep leppima ponisõidu teise kohaga, nüüd tuli magus võit teisel suurvõistlusel. Kippeni ema, Katrin Velleti sõnul oli võitja rahu ise ja võistluse rada keskmiselt raske. „Konkurents oli väga tugev, aga eks paljudel vedasid kindlasti ka närvid alt,“ sõnas Vellet.

Teise võidu saavutas Kaia Loviisa Kink juunioride võistlusklassis, kus tänase puhtus-kiirus parkuuri kõrguseks oli 120 cm. Kokku oli võistlemas 39 võistluspaari. Eilses kahefaasilises 115 cm parkuuris saavutas sportlane 6. auhinnalise koha.

Kinki sõnul läks ta täna starti kindla tundega, sest hobune toimis hästi. „Kui läksin sõitma, siis tundsin, et täna hobune hüppab ja toimib hästi. See võimaldas mul ka teha kiireid pöördeid, sest rada polnud tegelikult raske ja ainuke riskimise koht olidki pöörded. Pärast selgus, et ma olin ainuke, kes riske võttis ja see tasus end ära. Ja loomulikult on mu hobune ka ülitubli ja väga heas vormis“, lausus rõõmus võitja.

CSI5* ja CDI3* võistlustega alustatakse homme.

18:27
VORMEL

Busy times, working hard to put the best possible program together for next year…

A post shared by 🇪🇪 Ralf Aron (@aronralf) on

18:15
VÕRKPALL

Omamoodi kurb, aga samas kurioosne lugu!

16:56
RALLI

15:57
JALGRATTASPORT
15:56
KORVPALL

Stiilinäide NBA õhtust: Giannis Antetokounmpo lajatab pallki täie jõuga üle Aron Baynesi.

15:01
JALGPALL

Õhtulehe jalgpallisaates "Kolmas poolaeg" teeb tagasivaate MM-valiksarjale Eesti koondise peatreener Martin Reim. Salvestus käib!

14:00
WRC

11:54
CURLING

Täna, 19. oktoobril algab Tallinnas rahvusvaheline suurvõistlus Tallinn Cup, mis toob Tondiraba jäähalli ligi 80 curlingumängijat Euroopast ja USA-st.

Tallinn Cup on pikima ajalooga curlinguvõistlus Eestis, mis toimub tänavu juba 13. korda. Tallinnas asub võistlema 18 curlingu võistkonda Euroopast ja USA-st.

Võistluse peakorraldaja Juuli Liit tõi välja, et turniirist on saanud regiooni üks oodatuim curlinguvõistlus. “Tallinn Cup on väga populaarne just välisvõistkondade seas ning sel aastal võistleb Tallinnas ka võistkond USAst. Kindlasti mängib võistluse populaarsuses suurt rolli ka Tondiraba jäähalli tipptasemel curlinguareen, mis pakub curlingu mängimiseks maailmatasemel tingimusi,” selgitas Liit.

Tallinn Cup toimub Tondiraba jäähallis tänasest kuni 21. oktoobrini, võistlus toimub kolmel rajal kolmes grupis.

Möödunud aastal võitis Tallinn Cup’i rahvusvaheline segavõistkond, mille koosseisu kuulusid Eesti mängijatest Harri Lill ja Liisa Turmann, võistkonna kapteniks oli šotlane Brian Gray. Tänavusest suurvõistlusest võtab osa ka Eesti ratastoolicurlingu võistkond, kes saavutas eelmisel aastal 18 võistkonna seas 10. koha.

Loe rohkem