Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
19. oktoober 2017, 20:00

5 toitu, mis aitavad magusaisuga võidelda! (1)

Kas üritad kaalust alla võtta? Kas kõige raskem on sinu jaoks loobuda magusast? Kas sa ei suuda kommile või jäätisele ei öelda? Kuidas oma isud kontrolli alla saada?

Isegi eksperdid kinnitavad, et suhkur on uskumatult sõltuvust tekitav, mistõttu on dieeti pidama asudes sellest ka kõige keerulisem loobuda, vahendab portaal Go Fit Stay Fit.

5 toitu, mis aitavad sul magusaisust vabaneda!

1. Valk

Sa peaksid asendama magusa ja suhkrut sisaldavad toidud valgurikka toiduga. See stabiliseerib su veresuhkru ja suur magusaisu kaob. Tarbi rohkem veiseliha, kana, lõhet, mune, piimatooteid. Oad ja läätsed on ka väga head.

2. Tervislikud rasvad

Tarbi rohkem tervislikke rasvu, sest ka see aitab sul magusaisu vähendada. Meie keha kasutab suhkrut, et toota energiat. Kui kehas suhkrut ei ole, siis kasutab organism rasvu, et toota energiat. Nii kulutad ka palju rohkem kilokaloreid ja kaotad kilosid. Ja loomulikult - kaob ka magusaisu! Söö rohkem avokaadosid, kala, pähkleid, seemneid ja rohelist salatit.

3. Kiudained

Magusaisust aitab vabaneda ka kiudaineterikas toit. Porgandid, marjad, pähklid ja linaseemned. Need toitained aitavad suhkrutaset stabiliseerida ja ennetada ka diabeeti. Samuti tunned täiskõhutunnet pikemalt. Sa ei söö üle ega ihalda magusat.

4. Maitsetaimed ja vürtsid

Kui kasutad toitudes maitsetaimi ja vürtse, siis ka see vähendab isusid ja parandab tervist. Abi võid leida ingverist ja kurkumist.

5. Probiootiline toit

See kaitseb su organismi kahjulike bakterite eest ja parandab tervist. Kreeka jogurt, keefir jne.