Foto: ABC News/AP
Maailm
19. oktoober 2017, 21:51

Kohus saatis pikaks ajaks trellide taha asüülitaotlejast vägistaja (35)

Tänavu aprillis vapustas Saksamaad uudis, kuidas Bonni lähedal looduspargis telkinud paarile tormas sahaga vehkides kallale mees, kes tõmbas 23aastase naise telgist välja ning vägistas ta otse tema peigmehe silme all.

Politsei leidis kallaletungija saadetud vihjete abil. Kohtus nimetati teda Eric X. Suuremad uudisteagentuurid pildistasid ainult tema käeraudus ja rahutuid käsi.

31aastane ghanalane Eric tuli Saksamaale Itaaliast tänavu veebruaris, kui seal vastati ta asüülitaotlusele eitavalt. Ta elas mõnda aega pagulaskeskuses, kuid 23. märtsil vastati ta asüülitaotlusele ka Saksamaal eitavalt. Mees jäi lageda taeva alla ning 2. aprillil tungiski kallale telkivale noorpaarile.

Kohtus selgus, et sahaga lõikas ta telgi lahti, tiris tüdruku jõuga välja ja vägistas ta. Pärast seda tühjendas ta paari taskud – saagiks oli küll vaid kuus eurot.

Prokurör nõudis Ericule karistuseks 13aastast vangistust, millele ghanalane kisades ja sõimates vastu hakkas kinnitades, et ta on süütu. Kuid just tema DNAd leiti kuriteopaigalt ja ka vägistatud naise kehalt. Tunnistajana kohtus olnud politseinik kinnitas, et naine talitas õieti, kui vägistajale vastu ei hakanud ja ei lubanud ka oma peigmehel haarata nuga, mis tollel kaasas oli. „Oskamatutel inimestel võib neist jõulisemale tüübile vastu hakkamine halvasti, isegi surmaga lõppeda,“ ütles politseinik.

Kuigi advokaat oli palunud Ericut, et too kohtus vaikiks ja endale uusi tuliseid süsi pea peale ei korjaks, ei suutnud mees end taltsutada. Ta sõimas kõiki, kes teda süüdistasid jätisteks ja karjus, et naine, kes julges teda vägistamises süüdistada, peab ju olema prostituut. 

Eile kuulutas kohus otsuse: Eric X läheb 11,5 aastaks vangi.

Kohtuasjast kirjutanud Saksamaa ajakirjandusväljaanded osutavad, et just selline ülbus pagulaste seas, nagu ilmnes seekordselgi protsessil koos teadetega korrarikkumistest, naiste käperdamisest ja terrorirünnakuist on häälestanud paljud sakslased pagulaste vastu. Ka äsjastel parlamendivalimistel kaldus poolehoid varasemast suuremal määral pagulastulva vähendamist nõudvate poliitikute poole.