Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
19. oktoober 2017, 20:20

Millist veini juua, kui on plaanis kaalu langetada? (1)

Kaalulangetamisega kaasneb rida piiranguid ja reegleid, kuid enamasti puudutavad need sööke, jookidest räägitakse vähem. Ajakiri Woman's Day kirjutab, millised veinisordid on kaalulangetajast veinisõbrale kõige taljesõbralikumad.

Esiteks, kui on plaanis kaalu langetada, siis on tegelikult kõige parem alkoholi tarbimine üldse lõpetada või minimaalse tasemeni viia. Alkohoolsed joogid on kaloririkkad ja švipsis inimene kipub üle sööma.

Aga kui tahad ikkagi aeg-ajalt klaasi veini võtta, siis vali mõni järgmistest.

Punased

Parimad on Merlot ja Pinot Noir. Ühes klaasis on kalorsuse tase umbes 88 kcal ning suhkrut vaid üks gramm. Muide, ka roosa veini armastajad ei pea muretsema, selle klaasis on kalori- ja suhkrutase umbes sama. Hoiduda tuleks väga kangetest ja maitsestatud veinidest nagu portvein, šerri ja marsala.

Valged

Sobivad Chardonnay, Sauvignon Blanc ja valge Zinfandel (suhteliselt harvaesinev, aga väga kerge maitsega veinisort). Klaasis on vähem kui 85 kilokalorit ja gramm suhkrut. Vältima peab dessertveine ja magusama maitsega valgeid veine nagu Riesling või Moscato. Neis võib suhkrut olla lausa kuni 8 grammi klaasi kohta.