Ralliajakirjanik Colin Clark (paremal).Foto: Colin Clark Rally/Facebook
WRC
19. oktoober 2017, 21:32

Ralliajakirjaniku mõtisklus: Toyota oli Tänaku jaoks riskantne valik (18)

Ralliajakirjanik Colin Clark on mees, kes eelmisel nädalal teatas, et Ott Tänakust saab Toyota meeskonna liige. Paljud kahtlesid tema sõnades, kuid möödusid mõned päevad ja uudis saigi avalikuks.

Värskes videoblogis võttis Clark taas luubi alla eestlase tuleviku. „Kas Tänak on Toyota jaoks riskantne valik? Absoluutselt mitte! Kas Toyota on Tänaku jaoks riskantne valik? Minu arvates küll. Ma tõesti usun, et see on risk,“ arutles WRC ralliraadiost tuntud britt.

Clarkile pakkus huvi, kuidas jaotatakse rollid Tänaku, Jari-Matti Latavala ja Esapekka Lappi vahel. „Mida Ott Tänakult järgmisel hooajal oodatakse? See on keeruline küsimus. Kas temast saab Jari-Matti Latvala abimees? Tõenäoliselt on see Latvala viimane võimalus tulla individuaalseks maailmameistriks. Kas Ott on tõesti seal, et Latvalat aidata? Või jääb tema seis sarnaseks tänavusele hooajala, kui Tänak võitleb tiitli eest oma meeskonnakaaslasega? Ta sai tiitliheitluse maitse suhu ja loodab ka järgmisel aastal tipus olla.“

Ta jätkas mõitisklust: „Selle tiimi dünaamika saab olema väga huvitav. Ma olen alati arvanud, et idaalne kolmemeheline meeskond koosneb kahest tippsõitjast, kes võivad alati võita, ja ühest ülikindlast piloodist. Kolmas mees peaks olema selline, kellele saab alati kindel olla, et ta toob meeskonna jaoks vajalikud punktid koju.

Toyotas on aga kolm meest, kes on väga ambitsioonikad. Kõik tahavad rallisid võita. Kuidas saada hakkama kolme mehega, kes üksteise vastu võitlevad? See saab Tommi Mäkineni jaoks olema keeruline. Tänavu sai selgeks, et kõige tugevam koosseis (Hyundai - toim) ei taga meeskondlikku MM-tiitlit.“

Pikemalt saab Clarki mõtteid kuulata allolevast videoblogist.