ERRi juhatuse liige Erik Roose ja uudisteankur Astrid Kannel.Foto: Kuvatõmmis / ERR
Meedia
19. oktoober 2017, 22:15

VIDEO | Uudisteankur Kannel ERRi juhilt Erik Rooselt: te olete suur juht ja te ei ole aru saanud, et nädalaid on asi halb (88)

Viimastel päevadel on Eesti Rahvusringhäälingu uudistetoimetuses aset leidnud sündmused, mis on kajastamist leidnud ka Eesti meedias.  ETV „Aktuaalse kaamera“ uudisteankur Astrid Kannel küsis ERRi juhatuse liikmelt Erik Rooselt, miks on tekkinud selline olukord, et teised väljaanded kirjutavad ERRist - ilmselgelt on midagi valesti. 

„Seda võib võtta mingis mõttes ka komplimendina, et kogu meie tegevus on teravdatud tähelepanu all ja see on mõistetav,“ ütles Erik Roose. „See on pigem tunnustus ja hinnang sellele, et me ei tohi kuskil libastuda. Aga mulle tundub, et see paneb meile kohustuse, et me igapäevaselt oma tööd kõik ühe meeskonnana teeks veelgi paremini, teeks Eesti parimaid uudiseid ja parimat ajakirjandust,“ kommenteeris Roose, vastates Astrid Kanneli küsimusele.

Kui Kannel väitis, et ERRist ei ole viimastel päevadel kirjutatud just häst, vastas Roose: „Ma siiski loodan, et meie meeskond tegelikult on ühtne, tubli, Eesti parim, kui soovite,“ keerutas Roose.

„Viimastel päevadel on juhtunud väga palju asju, mis seda ühtset meeskonda on väga palju lõhkunud, mis on inimeste töövõimet viinud alla ja mis on mõjunud meile kõigile mitte ainult personaalselt halvasti, vaid väga halvasti on mõjunud ka ERRi ja uudistetoimetuse mainele. Kuidas edasi?“ küsis uudisteankur Kannel „Aktuaalses kaameras“ ERRi juhatuse liikmelt Erik Rooselt. „Ma siiski usun, et natuke kehvapoolne kommunikatsioon toimetuse sees tuleb teha paremaks,“ vastas Roose ja jätkas, et suhtlus toimetuses tuleb muuta paremaks. Roose sõnas, et on veendunud, et „kõik need asjad olid toimetuses läbi arutatud“. Roose sõnul näitab olukord, et juhatus seisis „veidi eemal“ toimetuse otsustest. Aga Roose jääb seisukohale, et juhtkond ei pea sekkuma toimetuse tegevusse ja toimetus on vaba otsuste tegemisel. 

„Aga te olete suur juht ja te ei ole aru saanud, et nädalaid on asi halb,“ ütles Kannel. 

„Noo, viimane probleem tekkis üleeile, varasemad küsimused olid need, kus see temaatika oli väga selgelt toimetuse uute juhtide laual, võibki öelda, et oleks võinud rohkem inimestega rääkida, küsida nõu. Üks õppetund,“ rääkis Roose.