Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilm
20. oktoober 2017, 07:12

KÜLMA EEST PÄÄSU POOLE: nädalavahetus toob ööseks miinuskraadid (8)

Soome ilmateenistus hoiatab musta jää tekkimise ja miinuskraadide eest, kui ka Eestis võib nädalavahetusel langeda temperatuur alla nulli, selgub Ilmateenistuse prognoosist.

Reedel laieneb kõrgrõhuala üle Skandinaavia Balti riikide kohale. Ilm on enamasti sajuta. Tuul pöördub põhjakaarde ja rahuneb. Loodevoolus jätkub külma õhu sissetung ning õhutemperatuur langeb öösel 0 kraadi ümbrusse (-2 kuni 3 kraadi), meremõjuga rannikul on kuni 7 kraadi, päeval tõuseb 6-9 kraadini.

Laupäeva öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur langeb -2 kuni 3 kraadini, meremõjuga rannikul on kuni 7 kraadi.

Päeval jääb kõrgrõhkkond tõenäoliselt ülekaalu ja ilm püsib põhiliselt sajuta, üksnes Liivi lahe ümbruses võib pilvekiht tiheneda ja ka saju võimalus suureneda 50 protsendini. Läänemere lõunavete poolt survet avaldava madalrõhulohu mõjul muutub idakaare tuul tuntavamaks. Õhutemperatuur tõuseb 4-8 kraadini.

Pühapäeval kõrgrõhkkonna mõjuala Läänemere ääres ümbritsevate madalrõhkkondade surve tõttu kitseneb, kuid tõenäoliselt tihedam pilvemass jääb meist kaugele ja suuremat sadu oodata pole. Idakaare tuul on mõõdukas, saartel võib olla puhanguid 12-13 m/s. Õhutemperatuur langeb öösel suuremal osal sisemaast alla 0 kraadi (0 kuni -3 kraadi), rannikul on kuni 5 kraadi, päeval tõuseb 4-7 kraadini.