Kert Toobal Eesti koondise särgis. Foto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
20. oktoober 2017, 13:11

Kert Toobali koduklubi vaevleb Prantsusmaal hädade küüsis

Eesti võrkpallikoondise kapteni Kert Toobali elu Prantsusmaal oleks tänavu pidanud muutuma veidi roosilisemaks. Pärast kaheaastast perioodi esiliigas tõusis mehe leivaisa Rennes' Volley 35 lõpuks kõrgliigasse. Paraku on hooaeg alanud vigastustelainel ning kahe vooru järel on tablis kirjas kaks 0:3 kaotust. Eile jäädi alla Andri Aganitsa tööandjale Montpellier' Volley'le (20:25, 17:25, 22:25).Hooaja algusele on kõige suurema pitseri vajutanud vigastusetont, mis järjepanu mehi maha murrab. Kui juba ettevalmistusperioodist saati on erinevad probleemid vaevanud põhilist tempomeest ning ka meeskonna teist nurgaründajat, siis hooaja avamängus kukkus õnnetult ameeriklasest nurgaründaja Gregory Petty, kes vigastas oma põlve nii tõsiselt, et tänavu enam meest ei näe. 

Selle tulemusena on farmklubist järjepanu põhimeeskonna tegemistesse kaasatud noori pallureid, kes on küll tahtmist täis, kuid sellisel tasemel jääb sellest paraku väheks.

"Eks nende paari mehe pealt tulevadki praegu augud sisse, " sõnas Toobal Õhtulehele. "Vastuvõtuga võetakse mehed ette ja tulevad puutevead. Kokkuvõttes, kui igas geimis annad ära 3-4 punkti, siis tasavägistes mängudes see otsustabki. Võid ju terve geimi rabeleda, aga tuleb kaks viga järjest ja ongi kõik. Imetrikke võib proovida, aga tase on lihtsalt selline."

Samamoodi pani meeskonnale väikese põntsu niivõrd ränga vigastuse nägemine. "Mentaalselt on sellise vigastuse nägemine ikka väga ränk. Kui ikkagi reaalselt näed, et mingil mehel tuleb põlv liigesest välja, siis see avaldab meeskonnale mõju. See oli ikka päris kole," lausus Toobal. 

Sellises olukorras vaatab ka meie mees klubi juhtkonna poole. Kui võikaid põlvevigastusi ei saa ette näha, siis kroonilisena tunduvaid traumasid, mis ülejäänud mehi väljas senimaani hoidnud, peaks ju saama? 

"Mingi märk see võiks ju olla, et äkki on midagi valesti tehtud," nendib Toobal. "Eks nad nüüd otsivad mingisuguseid variante. Anname endal aru, et kui mingit täiendust ei saa, kas siis tervenenud mehe näol või mõne uue palluriga, siis on meil igal juhul raske."

Ainsaks lohutuseks on hetkel asjaolu, et selline vigastustemure langes Rennes' klubi peale hetkel, kui olid mängud Pariisi ja Montpellier'iga, kes niigi liigas ülemisse otsa kuuluvad ning punktide noppimine sääraste vastaste vastu oleks nii kui nii keeruline ülesanne olnud. 

"Situatsioonist tuleb üle saada ja järgmine nädal tulevad ehk mõned mehed juba tagasi," oli Toobal lootusrikas. "Üldiselt hetkel selle pärast omale stressi ei tekita, tuleb vaikselt edasi liikuda."

Andri Aganits tõi oma meeskonnale eile kuus punkti, millest neli kogunes blokist. Toobali saldosse kogunes üks rünnakupunkt ja üks blokipunkt.