Priit Vene.Foto: Reigo Teervalt
Korvpall
20. oktoober 2017, 21:29

Priit Vene napilt käest läinud mängust: lõpus maksavad kogemused (2)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kaotas Eesti liigas kodusaalis Kalev/Cramole 68:73 ja jäkab võiduta. Eelmisel nädalal alistuti võõrsil Raplale. Tartu peatreener Priit Vene ütles pärast kohtumist, et lõpus jäi puudu kogemustest.

"Kogemused maksavad. Ega seal midagi erilist ei olnud, Robin Kivi sai viimasel minutil kaks korda järjest visata ja ei pannud ära. Aga kohad olid olemas ja visata tuli," rääkis Vene viimastest minutitest, mille võib kokku võtta lühidalt - Sten Sokk ja Bojan Subotic viskasid sisse, tartlased mööda.

Tartu kaotas avapoolaja 24:40, aga kolmandal veerandajal tehti vahe tasa. "Ega me suurt midagi ei muutnud, mõnda liikumist kasutasime siiski rohkem. Mida siin ikka üllatada on, skautinguid tehakse põhjalikult ja enam-vähem on kõik teada," lausus Vene.

Et Tartu teine mängujuht Vytenis Cizauskas täna põlvevigastuse tõttu ei kaasa ei teinud, pidi Tanel Sokk platsil rassima sisuliselt kogu aja. Kogenud tagamehele ei saa midagi ette heita, enam kui 38 minutiga jäi tema arvele 11 punkti ja 11 korvisöötu.

"Tanel on juulikuust saati korralikult treeninud ja tema füüsiline seis on hea. Ehk saabki ennast lahti mängida. Aga selge see, et järgmistes mängudes peame talle rohkem hingetõmbepause leidma," selgitas peatreener.

Cizauskas ootab põlves põletiku taandumist, aga midagi hullu temaga lahti pole. Ent paus ulatub siiski kolme-nelja nädalani. Kubemelihase venituse tõttu eemale jäänud Märt Rosenthal peaks treeningutele naasma ühe nädala pärast.