Henri Anier. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
20. oktoober 2017, 20:29

VIDEO | Henri Anier kostitas Soome meistriliigas Marko Meeritsat väravaga

Soome jalgpalli kõrgliigas pidasid täna eelviimases, 32. voorus kohtumise kõik võistkonnad, mis tähendab, et võistlustules oli ka hulgaliselt eestlasi.

Täpsemalt öeldes polnud kuuest mängust vaid kahel väljakul ainsatki Eesti jalgpallurit. 

Marko Meeritsa ja Markus Jürgensoni leivaisa VPS võõrustas Henri Anieri koduklubi Lahtit. Kohtumine algas paremini külaliste jaoks, kui Anier Lahti 13. minutil penaltist palli Meeritsa seljataha saatis. 

Kauaks aga eduseisu ei jagunud, kui 29. minutil VPS 1:1 viigivärava lõi. Võõrustajad keerasid aga mängu 2:1 enda kasuks alles neljandal üleminutil. Meerits ja Anier said kirja 90 minutit, Jürgenson pääses platsile 75. minutil. 

Samal ajal kohtusid omavahel Ats Purje koduklubi KuPS ja Jyväskylä, kus pallib Hndrek Ojamaa. 2:1 võidu teenis koduväljakul mänginud KuPS. Purje vahetati 68. minutil pingile, Ojamaa sai kirja täismängu. 

Mihkel Aksalu ja SJK andsid võidu käest, kui 2:0 eduseisus lasti endale kaks tagasi lüüa 82. ja 3. lisaminutil. Tulemus seega 2:2. Kõik 90 minutit postide vahel seisnud Aksalu pole pikka aega nullimängu kirja saanud. 

Sergei Mošnikovi leivaisa PS Kemi pidi võõrsil vastu võtma 0:1 kaotuse Ilvese vastu. Eestlane vahetati 71. minutil pingile. 
 
Andreas Vaikla koduklubi Marienhamn alistas võõral väljakul 3:0 Rovaniemi. Vaikla täna koosseisu ei mahtunud. 
 
Ainsas Eesti sidemeteta kohtumises võitis meistritiitli kindlustanud HJK 3:1 Turu Interi. 
 
Tabeliseis enne viimast vooru: