Katrina LehisFoto: Stanislav Moškov
Vehklemine
21. oktoober 2017, 10:34

Katrina Lehis: ma ei võta kaotust traagiliselt. Kui tulen rajalt ära, siis väike kutt ootab mind

Aprillis emaks saanud Katrina Lehis (22) jõudis oma esimesel sünnitusjärgsel rahvusvahelisel võistlusel ehk Tallinna Mõõgal 64 sekka, kuid kaotas seal 11:15 itaallannale Roberta Marzanile.

"Vastane oli mulle niivõrd kuivõrd tuttav. Kui ma juunioride MMi võitsin, siis võitsin teda poolfinaalis ühe torkega," lausus Lehis matši järel. "Itaallanna, teadsin, et ta on kaitses tugev. Tema rünnakud on hästi sujuvad, neid ei näe hästi ette.

Ta teeb sammu ja siis kuidagi alt ründab. Ma ei taba seda ära, siis jäängi ette ja läheb kehvasti. Vastane pole üldse nõrk, kuulsin, et ta on nüüd Itaalia naiskonnas ka."

Rahvusvahelisel võistlusel osales Lehis viimati mullu detsembris. Augustis osales ta kodulinnas Haapsalus Valge Daami turniiril, kus jõudis finaali, kuid tänane MK-etapi tase on siiski midagi muud. 

"Sel tasemel peab vorm veel parem olema. Trenni on vaja kõvasti teha, aga kõik tuleb ajaga. Ma ei muretse. Kui trenni teed, siis ega tulemata jää."

Pärast matši läks Lehis otsejoones oma pisipoja juurde, kes koos isaga vapralt emmele kaasa elas ja alles pärast vankrisse uinakule läks. On näha, et Lehis naudib nii sportlase kui ka ema rolli.

"Ma ei võta kaotust traagiliselt. Kui tulen rajalt ära, siis väike kutt ootab mind. Ma ei saa [kaotust] võtta nii meeletult südamesse. Muidugi ei taha kaotada ja on paha tunne, aga elu läheb edasi. Tuleb sellest õppida. Ja ma õpingi."  

Katrina Lehis oma pisipoja ja lapse isaga. Foto: Stanislav Moškov

Emakohustustest hoolimata kavatseb Lehis alanud hooaega võtta tõsiselt ja võistleda nii palju, kui poeg lubab. Kõige kaugemad paigad, näiteks Hiina, jäävad ehk külastamata, kuid laias laastus mingit poole vinnaga tegemist pole.