Kaido KaabermaFoto: Stanislav Moškov
Vehklemine
22. oktoober 2017, 17:33

Kaido Kaaberma: järeldus on see, et Beljajeva võib viimaseid matše teha

Tavapärase ankrunaise Irina Embrichita Eesti epeenaiskond ei suutnud Tallinna Mõõka kaitsta, vaid pidi leppima viienda kohaga. Peatreener Kaido Kaaberma jäi kolme võidu ja ühe kaotusega lõppenud päevaga enam-vähem rahule.

"Saksamaa matšist on kahju," vihjas ta veerandfinaalis saadud 21:26 kaotusele. "Sakslased olid tugevamad. Kõik tüdrukud jäid üldkokkuvõttes miinusesse, eks sinna [võit] kaduski. Vastane tegi rohkem torkeid, meie vähem." 

"Kui aus olla, siis Saksa matš oli tegelikult väga närviline. Tüdrukud tahtsid võita, tahtsime kõik väga end kodus näidata. Nagu järgnevad matšid [Ukraina ja Venemaaga] näitasid, tüdrukud vehklesid hästi. Saksamaa vastu hakkasid liiga kergelt ja palju seisu hoidma. Viimases matšis Julia ei näidanud oma parimat vehklemist. Viimase kahe matšini oli okei, siis läks käest ära."

Embrichi asemel täitis täna ankrunaise rolli Julia Beljajeva. Kusjuures Kaaberma ei langetanud valikut eilse individuaalturniiri põhjal, vaid juba varem.

"Kahes viimases matšis ta täiesti õigustas end. Jah, Ukrainaga oli lihtsam +6 pealt rahulikult minna. Aga Venemaa vastu +2 pealt pidas survele väga hästi vastu.

Beljajeva sai oma ristsed kätte. Nägime, mis ta on. Järeldus on see, et ta võib viimaseid matše teha. Ei pea teda proovima, [kui Embrich tagasi on], aga teame, et ta on valmis.“