Viimati mängis Ragnar Klavan liigakarikas Leicester City vastu. Sellest on möödas enam kui kuu. Foto: Mike Egerton
Jalgpall
22. oktoober 2017, 18:04

Kuu aega pingil… Millal Klavan taas võimaluse saab? (2)

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan pole tänavu Liverpooli eest kuigi palju mänguaega teeninud. Kokku on kaasa teinud viies matšis, kokku 362 minutit. Täna kuulub ta Tottenhami vastu taas varumeeste hulka. 

Viljandi mehel on kirjas üks mäng Meistrite liiga kvalifikatsiooniringis Hoffenheimi vastu, kui sekkus väljakule viimaseks kaheks minutiks. Inglismaa kõrgliigas on eestlane platsil käinud Crystal Palace’i, Manchester City ja Burnley vastu (kõigis kolmes matšis 90 minutit). Liigakarikas tegi Klavan täismängu Leicester City vastu, kuid 0:2 kaotusega langeti konkurentsist.

Klavani viimaseks matšiks ongi praeguse seisuga jäänud 19. septembri kohtumine Leicesteriga. Inglismaa tippklubide hulgas on just liigakarikas koht, kus tihti ka varumeestele antakse võimalus end tõestada. Selles mõttes oli sarjast väljalangemine Klavani jaoks üsna valus hoop.

Millal võiks Klavan taas mängu saada? Üsna kindel on see, et kui keskkaitsjad Joel Matip ja Dejan Lovren on piisava tervise juures, usaldab peatreener Jürgen Klopp just neid. Järgmised viis mängu peab Liverpool vastavalt Huddersfield Towniga, Mariboriga, West Ham Unitediga, Southamptoniga ja Sevillaga.

Huddersfield peaks teoorias olema Inglismaa kõrgliiga üks nõrgemaid meeskondi, kuid praktika on teistsugune: eile võideti 2:1 Manchester Unitedit. Ilmselt saadab Klopp nende vastu väljakule oma parimad mehed, et mitte liigseid riske võtta.

Küll aga võib peatreener mõnele mängijale puhkust anda Meistrite liiga kodumängus Sloveenia klubi Maribori vastu. Võõrsil võideti neid 7:0 ja võib eeldada, et ka kodus ei teki mingeid probleeme. Lisaks on Dejan Lovren võidelnud pisivigastustega ning ehk kuluks vaba päev talle ära? Järgneva viie mängu kontekstis tundubki kõige reaalsem, et Klavanit näeme just 1. novembri mängus sloveenide vastu. Klopp on alati viljandlast kõrgelt hinnanud ning kindlasti tahaks sakslane Klavanile taas võimalust anda. 

Küll aga võib olukord kardinaalselt muutuda mõne vigastuse puhul, sest keskkaitsjaid klubis üleliia palju ei ole. Klavan on suure tõenäosusega nii Matipi kui Lovreni esimene varumees.