Julia Beljajeva.Foto: Teet Malsroos
Spordiblogi
23. oktoober 2017, 00:20

Pluss, miinus, ennustus | fenomenaalne Beljajeva, kahvatud tennisistid ja Flora suur šanss (1)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 23. oktoobri valik.

Möödunud nädala pluss

Julia Beljajeva on esikandidaat Eesti aasta naisportlase tiitlile ja nädalavahetusel Tallinnas peetud MK-etapil tõestas tartlanna taas oma headust. Individuaalvõistlusel sai ta kolmanda koha ja tõusis maailma edetabelis liidriks. Varem pole sellega hakkama saanud ükski Eesti naisvehkleja, meestest on auväärse saavutuseni küündinud vaid Nikolai Novosjolov. Tasub veel meelde tuletada, et Beljajeva aasta on olnud tõesti särav: pronksi sai ta nii EMi kui ka MMi individuaalturniiril ja naiskonnaga tuli ta MMil kullale. Lisaks veel veebruaris peetud Legnano MK-etapi individuaalne esikoht. Tervikuna ei saa Tallinna Mõõka siiski Eesti koondisele väga edukaks pidada, sest naiskonnavõistluses piirduti viienda kohaga. Irina Embrichi eemalejäämine näitas taas, kui vajalik ta naiskonna jaoks on.

Möödunud nädala miinus

Eesti parimad naistennisistid Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi pole hooaja lõpus just kõige paremas hoos. Kontaveit kaotas viimasest 11 kohtumisest koguni 9 ning kui kurva seeria alguses olid vastased äärmiselt kõva tasemega, siis septembris-oktoobris alistus ta ka lihtsurelikele. Nüüd tuleb kosuda ja uuel aastal uue hooga peale tulla. Kanepi esitused Moskva turniiril olid iseenesest korralikud, aga mitte samaväärsed USA lahtiste meistrivõistlustega, kus ta jõudis lausa veerandfinaali.

Anett Kontaveit (paremal). Foto: Laura Oks

Tuleva nädala ennustus

85%

on tõenäosus, et Tallinna Flora jalgpalliklubi (pildil peatreener Arno Pijpers) kindlustab sel nädalal Eesti meistritiitli. On väike šanss, et kõik saab selgeks juba reedel. Selleks peab Tallinna Levadia kaotama eelviimases voorus võõrsil Narva Transile. Kui seda ei juhtu, on Floral hea võimalus meistrikuld endale napsata laupäeval, kui Lilleküla staadionil võõrustatakse tabelis kuuendat kohta hoidvat Tartu Tammekat. Flora reedene 7:0 võit Transi üle jättis igatahes mulje, et midagi juhuse hooleks pealinlased enam jätta ei taha.

Arno Pijpers. Foto: Alar Truu