Megan Rapinoe.Foto: Chris Graythen
Jalgpall
23. oktoober 2017, 12:10

Maailmameister Megan Rapinoe: FIFA ei hooli naiste jalgpallist (1)

127 kordne USA jalgpallikoondise internatsionaal Megan Rapinoe on rahvusvahelises alaliidus pettunud. FIFA nimetas aasta naisjalgpalluri üheks nominendiks 18aastase Deyna Castellanose, mis on ameeriklanna arvates täiesti kohatu. 

"See on selge märguanne meile ja ka ülejäänud maailmale, et FIFA ei hooli [naiste jalgpallist]," sõnas 2015. aastal USAga MM-kulla võitnud Rapinoe. "Auhinda ei saa tõsiselt võtta, kui sellele kandideerib mängija, kellest sa mitte kunagi varem midagi kuulnud pole."

FIFA nimetad aasta naisjalgpalluri nominentideks ameeriklanna Carli Lloydi, Hollandi koondise ründaja Lieke Martensi ja 18aastase Deyna Castellanose, kes muuhulgas ei mängi vutti isegi profitasemel. 

"Kui mõni meespallur, kes ei teeni sellega isegi elatist, saaks nomineeritud, siis olen kindel, et nad tegeleksid sellega. See on häbiväärne, et meie puhul nii ei käituta," arvab ameeriklanna. 

Castellanos, kes pole Venezuelat esindanud ei A-koondise ega U-20 tasemel, mängib Florida Ülikooli ridades. Tänavusel hooajal on piiga kõrgkooli särgis 15 mänguga löönud 14 väravat, lisaks on tal kirjas kuus tabamust üheksas kohtumises Santa Clarita Blue Heati ees, kelle mängudes ta kooli kõrvalt kaasa lööb. 

Noore Castellanose nimetamisel aasta naisjalgpalluri nominendiks jäid säärasest aust näitaks ilma Austraalia koondislane Sam Kerr, kes tõusis tänavu Ameerika naisteliiga suurimaks väravakütiks ja britt Jodie Taylor, kes oli tänavuse EMi suurim väravatemasin.