Foto: Teet Malsroos
Krimi
23. oktoober 2017, 16:00

Täiendatud kl 19:32!

TALLINN, TARTU VÕI HOOPISKI SAAREMAA? Kus ikkagi pidas kapo ärimees Aivo Pärna kinni? (8)

Kuigi ajakirjandusest on varem läbi käinud, et seoses Tartu abilinnapeade korruptsioonijuhtumiga 18. oktoobril kinni peetud ärimees Aivo Pärn kaotas 48 tunniks vabaduse Tartus, siis Õhtulehele teadaolevalt võeti ta kinni Tallinna kesklinna hotellitoas.

Õhtulehele saabunud vihje kohaselt tungis kaitsepolitsei varahommikul Pärna hotellituppa Radisson Blu Olümpia hotellis, misjärel transportis skandaalne kaitsepolitseinik Eston Kohver ärimehe Tallinnast Tartusse ning kuulas ta heade mõtete linnas üle. 

Olümpia hotelli müügidirektor Jarno Mürkel aga seda väidet ei kommenteerinud. „Kogu meie klientuuri puudutav info on siiski konfidentsiaalne ja isikuid puudutavat informatsiooni ei saa me kinnitada ega ümber lükata,“ sõnas ta. 

Ka Aivo Pärn ise ei kergitanud vahistamiselt saladuseloori. „Ma pean ütlema, et see on menetlustoiming ja ma ei tahaks selle kohta praegu midagi öelda. Sellega seoses oleks väga huvitav lugu muidu rääkida küll,“ ütles Pärn Õhtulehele ning palus teine kord tagasi helistada.

„Aga kas te seda Saaremaa versiooni ei ole kuulnud? Saaremaa ralli oli hiljuti,“ paiskas ta veel ühe versiooni enda kinnipidamise kohta õhku.

Kahtlustuse kohaselt osales Tartu abilinnapea Valvo Semilarski otsustes, millega seoses olid tal isiklikud majanduslikud huvid. Sellistes otsustes osalemist keelab korruptsioonivastane seadus ning ametnik peab end nendes otsustes osalemisest taandama. Sellega pani Semilarski karistusseadustiku mõttes toime toimingupiirangu rikkumise eriti suures ulatuses.

Samuti kahtlustavad Lõuna ringkonnaprokuratuur ja kaitsepolitseiamet Semilarskit altkäemaksu võtmises ning ühte ärimeest Semilarskile altkäemaksu andmises. Tartu abilinnapea Artjom Suvorov võttis kahtlustuse kohaselt pikema aja jooksul korduvalt altkäemaksu mitmele organisatsioonile toetussummade eraldamise eest. Ühte isikut kahtlustatakse Suvorovile altkäemaksu andmises.

Lisaks Semilarskile, Suvorovile ja Pärnale pidas kaitsepolitsei kinni ka neljanda ärimehe, kelle nimi pole veel avalikuks tulnud. „Meil on kaks kahtlustavat abilinnapeade näol ja sama palju kahtlustatavaid altkäemaksu andjate näol,“ sõnas prokurör Margus Gross 18. oktoobril pressikonverentsil. 

Aivo Pärn ütles täna õhtul Kanal 2 saatele "Reporter", et ta ei saa talle seatud kahtlustuse sisu kommenteerida, kuid ta paljastas, et talle esitatud süüdistused puudutavad Tartu bussiveohanget.

Mees aga hindas, et kogu Tartu linna bussihankega seonduvat tuleks põhjalikumalt uurida. "Minu küsimus on see, kas Valvo Seminarski ikkagi tegeles kogu aeg ise selle hankega või andis keegi teine talle korraldusi," vihjas ta Tartu kõrgemate linnaametnike ebaseaduslikule tegevusele.