Cedric Simmons oli täna Kalevi parim. Foto: Alar Truu
Korvpall
23. oktoober 2017, 20:54

7 VÕTIT | VALUS! Kalev/Cramo mängis 16punktilise kaotusseisu tasa, ent Ühisliiga võiduarvet ei avanud (8)

Kalev/Cramo pidas korvpalli Ühisliigas hooaja kolmanda kohtumise ja teenis kolmanda kaotuse. Koduses Kalevi spordihallis jäädi Permi Parmale alla 74:76. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Vanad hädad! Kalevil on tänavu sisuliselt igas mängus olnud periood, kus nad väljakult mõneks ajaks justkui kaoks. Täna lõi see eriliselt välja teisel veerandajal, kui tuppa hakkas tulema nii uksest kui ka aknast. Küll ei jõutud kaitsesse tagasi, küll lasti endale positsioonirünnakus lihtsalt ära teha. Veel enam, esimest korvi oodati neli ja pool minutit. Tasuks -16punktiline auk. Järgmised kaks punkti ilmusid tabloole siis, kui tablool säras 3.01. Vastane sai sealt meeletult enesekindlust. 

Kalevlaste kolmas veerandaeg näitas, et isegi kui suures ummikus ollakse, siis alla ei anta, kuid sellest ei piisanud. Kalevil oli veel viimasel rünnakul -2 pealt võimalik mäng enda kasuks pöörata, kuid vastuoluliselt esinenud Branko Mirkovic eksis kolmesel. 

2. Kas Kalevil on Ühisliigas play-off´i lootust?

Pigem mitte. Kuigi Kalev pidas Ühisliigas juba hooaja kolmanda mängu, siis esimene reaalne mõõdupuu oligi tänane kohtumine. Kubani Lokomotiv ja Kaasani Unics on lihtsalt veidi teisest liigast. Niisiis, tekitas tänane kohtumine kahetisi emotsioone. 

Ühest küljest oli momente, kus Kalev näitas kohutavat korvpalli nii rünnakul kui kaitses. Teisalt, sisu näidati sellega, et raskes seisus ei antud alla ja võideldi viimse hingetõmbeni. Kaotus on siiski tõsiasi ja see loeb. Jääb vaid loota, et tagamängija keda ammu ootame, päästab Kalevi. 

3. Milline on rahva huvi Eesti meisterklubi tegemiste vastu?

Lahja. Kuigi Eesti mõistes hiiglaslikust Saku suurhallist koliti tänaseks Kalevi spordihalli, siis vabu kohti leidus julgelt. Umbes 1500 pealtvaatajat mahutava halli täis saamine peaks Kalev/Cramole olema igapäevane, kuid kahjuks jäädakse sellest (veel) kaugele. Reaalsus on see, et rahvas tahab tulemusi, mistõttu on kõik kalevlaste endi teha. 

4. Kes oli Kalevi parim?

Cedric Simmons. Keskmängija oli täna ainuke, kes täielikult oma ära tegi ja natuke lisagi. Rünnakul pea ilmeksimatu tegutsemine, kindlus lauavõitluses ja kaitses abistamine muutsid Simmonsi täna asendamatuks. Samuti oli ameeriklane hingega mängu juures, sütitas kaaslasi ja võitles iga olukorra nimel. Leegionäri kontosse lõpuks 17 punkti, 9 lauapalli ja 3 blokki.

5. Mida edaspidi parandada?

Kaitsemängu. Kalevil on juba hooaja algusest olnud probleeme individuaalse kaitsemänguga. Nii ka täna. Eelkõige on hädas tagamehed, kes nobedatelt konkurentidel endale ära lasevad teha. Alt tuleb abi ja see omakorda loob hulgaliselt võimalusi rünnaku lõpetamiseks - lihtne! Räägitakse, et kaitsemäng on suures osas kinni tahtmises. Kuivõrd kohati suudetakse vastaseid hiilgavalt pidurdada, tuleks igal mängijal peeglisse vaadata. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Kalevi peatreener Alar Varrak: "Teine veerandaeg me ei saanud punkte – mitte kuskilt. Selle pealt tekib ebakindlus. Pallikaotused, halvad visked, vastased said 10-12 punkti kiirrünnakutest. Meie kaks punkti (nelja ja poole minutilise mänguaja järel) polnud välja mängitud.

Meie Ühisliiga kogemus on päris suur. Oleme siin aastaid mänginud. Aga osade puhul, aga ei tea ikka ette, kas sealt täna tuleb midagi või mitte. Kehakeel ka ei näita, et võiks tulema hakata. Tahaks rohkem enesekindlust näha."

7. Mis saab edasi?

Kalevlastel seisab Ühisliigas ees äärmiselt oluline nädal, sest juba laupäeval minnakse võõral väljakul vastamisi teise lähikonkurendi, Saraatovi Avtodoriga. Tähtsaks kohtumiseks saab rahulikult valmistuda, sest ühtegi koduliiga mängu vahepeal pidada ei tule.