Malcolm Wilson.Foto: M-Sport
WRC
24. oktoober 2017, 09:35

Tänaku boss: raske on leida sõnu kirjeldamaks, kui olulise saavutuse lävel me oleme (4)

Eesti parima rallisõitja Ott Tänaku tööandja M-Sport alustab neljapäeval Walesis ajaloolist rallit, kus on võimalik kindlustada meeskondlik MM-tiitel. Kunagi varem pole ükski eratiim sarnase saavutusega hakkama saanud.

Tiimi omanik ja juht Malcolm Wilson püüdis toimuvat kirjeldada, kuid jäi raskustesse. „Raske on leida sõnu kirjeldamaks, kui olulise saavutuse lävel me sellel nädalal oleme,“ rääkis ta M-Spordi pressiteate vahendusel.

Läbi ajaloo on autoralli MMi konstruktorite karika võitnud 12 tiimi, kuid alati on tegu olnud tehasetiimidega. M-Sport kasutab küll kolmel korral tšempioniks kroonitud Fordi autosid, kuid tehase toetus on neile siiski väike. Lisaks on Wilsoni tiimi eelarve võrreldes konkurentidega pisem.

„Kui alustasime Ford Fiesta WRC arendamist, teadsin, et mul olid inimesed, kes suudavad kokku panna võiduvõimelise auto. Nüüd ongi see reaalsus. Tõesti on raske seda tunnet kirjeldada.“

M-Spordi mehed peavad Walesist koguma vähemalt neli punkti, et tiitel kindlasti neile kuuluks.

Kõige enam meeskondlikke MM-tiitleid on Lancial, kes vahemikus 1974-1992 tuli maailmameistriks kümnel korral. Järgnevad Citroen (8), Peugeot (5), Volkswagen (4), Fiat (3), Subaru (3), Toyota (3), Ford (3), Audi (2), Renault (1), Talbot (1) ja Mitsubishi (1).