Elfyn Evans juhtimas Ford Fiestat.Foto: DIEGO LIMA
WRC
26. oktoober 2017, 14:16

Ogier usub, et Walesi ralli suurim favoriit on rajal lendav Elfyn Evans

Autoralli MM-sarja üldliider Sebastien Ogier ütles pärast Walesi ralli testikatset, et tema arvates on nädalavahetuse suurim favoriit Elfyn Evans. Mõlemad sõidavad sarnaselt Ott Tänakule Ford Fiestadega, aga Evansi eeliseks on just Walesi oludele mõeldud DMACKi rehvid. Ogier ja Tänak kasutavad Michelini toodangut.

Evans oli kindlalt kiireim ka tsestikatsel, kus ta sai ainsana aja alla kahe minuti. "Juba hommikul nägime, et rehvid toimivad erinevalt. Hispaania ralli oli Elfyni jaoks rehvide tõttu väga keeruline, aga DMACK keskendus just Walesile ja tulemust on näha. Püüame teha kõik, mida suudame, aga Elfynil on täiuslik pakett," rääkis viiendat järjestikust MM-tiitlit jahtiv Ogier Autospordile.

"Muidugi tahaks ise poodiumi kõrgeimale astmele tõusta, aga kui Elfyn võidaks, poleks ma õnnetu," lisas prantslane.

Koos täna algava Walesi ralliga jääb MM-sarja hooaja lõpuni kaks etappi. Ogier'l on liidrina 198 punkti, ainsana võivad teda ohustada Tänak (161 punkti) ja Hyundai esipiloot Thierry Neuville (160).

Et Ogier' tiitel oleks kindel juba enne novembri keskel Austraalias sõidetavat etappi, peab tema edu pärast Walesi olema 31 punkti või enam. Tänaku või Neuville'i võidu korral võib prantslasele piisata isegi teisest või kolmandast kohast - kõik sõltub punktikatse tulemusest. Teatavasti annab esikoht 25, teine koht 18 ja kolmas koht 15 silma, punktikatselt on võimalik teenida 5 lisapunkti.

Tõsiselt põnevaks läheb MM-sarja seis ainult siis, kui Ogier katkestab või piirdub paari punktiga. Senise hooaja põhjal on see ebatõenäoline, sest pooleli jättis ta vaid Soome ralli ja ülejäänud tulemustest on kõige kehvem Sardiinia etapi viies koht, mis on väärt 10 punkti. Ja isegi kui Ogier'l viltu veab, pole konkurentidel eksimisruumi.