Ott Tänak (paremal) ja Martin Järveoja. Foto: @World Media Agency
WRC
27. oktoober 2017, 10:04

Ennustusportaal: Ott Tänak võidab Walesi ralli (3)

Balti riikide juhtiva ennustusportaali Betsafe’i analüütikute hinnangul on Ott Tänakul Walesi ralli eel tiimikaaslasest Sebastian Ogier’ist veidi suuremad võidušansid ning suure tõenäosusega vähendab eestlane enne viimast etappi punktivahet. Maailmameistri tiitel läheb koefitsientide põhjal peale Austraalia rallit siiski Ogier’ile.

Betsafe’i spordiennustusportaalis on Ott Tänaku Walesi ralli võidukoefitsiendiks 3,5, mis viitab 28,6-protsendilisele võidutõenäosusele. Eestlase tiimikaaslase Sebastian Ogier’i võidutõenäosuseks on 25% ning koefitsiendiks vaid veidi kõrgem 4,00.

Ajaloo esimese meeskondliku üldvõidu poole suunduv M-Sport kindlustab Betsafe’i hinnangul Walesi rallil ligi 100% tõenäosusega enda tiitli ning saab esimeseks eratiimiks, kes üldvõidu kunagi saanud.

Möödunud aastal samal rallil 12 kiiruskatset võitnud Tänak suure tõenäosusega seda numbrit sel aastal ei ületa. Kui eestlane siiski peaks Walesis võitma rohkem kui 12 kiiruskatset, on kihlveokontoris võimalik enda panus 8kordistada.

Walesi ralli võidu korral vähendab Tänak Ogier’iga punktivahet, kuid Austraalias toimuval viimasel etapil ennustab kihlveokontor siiski kindlat maailmameistritiitli võitu Ogier’ile.