Lewis Hamilton fännidele autogramme jagamas. Foto: HENRY ROMERO
Vormel 1
27. oktoober 2017, 11:17

Hamilton ei soovi F1 tiitlit viienda koha eest: piloot on täpselt nii tugev, kui tema viimane tulemus

Vormel 1 hooaeg on jõudnud lõpusirgele. Kuigi pidada jääb veel kolm etappi, on üldvõitja sisuliselt selge. 

Liider Lewis Hamiltonil on võimalus sel nädalavahetusel Mehhikos tiitel kindlustada, selleks tuleb vaid lõpetada viie parema seas. Britt aga miinimumiga leppida ei soovi. 

"Kui aus olla, siis pole mul mingisugust soovi MM-tiitlit viienda kohaga võita," tunnistas Hamilton. "Vastab tõele, et piloot on täpselt nii hea kui tema viimane tulemus. Seega tahan igal võistlusel näidata, milleks võimeline olen. Mu unistus on tõusta poodiumi kõrgeimale astmele ja seal lisaks etapivõidule ka tiitel saada." 

Pole siiski erilist põhjust uskuda, miks ta ei peakski poodiumile jõuda. Viimasest kuuest võistlusest on Hamilton võitnud viis, korra jäänud teiseks. "Olen sellele mõelnud, tahan kohe tiitli võita," ei salanud 32aastane vormelipiloot. 

Mehhiko GP eelsel pressikonverentsil meenutas Hamilton ka üht seika mõne aasta tagant. Kui see tõesti nii oli, siis on britt tõeline prohvet.

"Mäletan, et mõned aastad tagasi arutasime Totoga (Wolff - Mercedese tiimiboss) minu lepingu üle. Ütlesin, et tal läheb mind vaja, sest tulevikus tuleb meil tiitli pärast Ferrariga võidelda ja mina suudan nad alistada," rääkis Hamilton. "Nüüd tuletan talle seda pärast igat võistlust meelde, kui Ferrarit edestame." 

Täna sõidetakse Mehhikos vabatreeningud. Homne kvalifikatsioon algab kell 21. Põhisõit peetakse pühapäeva õhtul samal ajal. 

Hamiltonil on koos 331 punkti ning talle järgneb Sebastian Vettel 265 silmaga. Kolmandat kohta hoiab Valtteri Bottas 244 punktiga.