Kes kujutaks F1te ette ilma Ferrarideta? Foto: Mark Thompson
Vormel 1
3. november 2017, 17:00

TOHOH! Ferrari vormel 1 meeskond võib muudatuste tõttu sarjast lahkuda (1)

Ferrari vormel 1 meeskond tuli välja kõva avaldusega, et kui tulevikus sari liialt palju muutub, siis nemad enam kaasa ei tee.

Nimelt plaanib F1-e uus omanik Liberty Media sarja värskendada, kui ühe olulise uuendusena soovitakse masinate jõuallikaid timmida. Nimelt hakkavad praeguse plaani kohaselt 2021. aastal vormelite mootorid välja nägema sootuks teistsugused kui praegu.

Kasutusse jääksid 1,6-liitriseid turbohübriidmootoreid, kuid uuendusena tahetakse kaotada praegu kasutusel olev lisajõudu genereeriv elektrimootor. Selle tulemusena muutuksid jõuallikad odavamaks ning valjemaks. See on vaid jäämäe tipp ning uusi regulatsioone on oodata hulgem.

"Kui muudame liivakasti nõnda palju, et seda enam ära ei tunne, siis mina seal enam mängida ei taha," sõnastas Ferrari president Sergio Marchionne probleemi piltlikult lahti.

Tiimibossi sõnutsi on neil sarjast lahkumise korral juba idee olemas. "F1-st lahkumine tuleks meile isegi majandsulikult kasuks," teatas Marchionne. "Looksime siis ise vormel 1-le alternatiivse sarja, kus kaasa lüüa."

Marchionne sõnutsi võib F1 muutuda liialt USA populaarseima kereautode sarja NASCARi sarnaseks. Ferrari kõrvalejäämine vormel 1-st oleks kindlasti kõva hoop, sest meeskond on sarjas kaasa löönud juba 1950. aastast.