Kaia Kanepi.Foto: Stanislav Moshkov
Tennis
3. november 2017, 19:33

HEA TÖÖ! Kaia Kanepi alistas põnevusduellis venelanna ja jõudis Prantsusmaal poolfinaali (5)

Kaia Kanepi (WTA 106.) Nantesi 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF-turniir sai täna eduka jätku, kui ta alistas veerandfinaalis Anna Blinkova (WTA 136.) 2:6, 6:2, 6:4. 

19aastane venelanna alustas kohtumist hästi, kui murdis kohe Kanepi servi. Võrdset mängu seisuni 2:3, kuniks Blinkova võitis kolm geimi järjest ning kindlustas sellega setivõidu. 

Teine vaatus algas identselt esimesega, kui vastasest noorem murdegeimiga alustas. Sel korral õnnestus aga Kanepil koha vastu nõelata ning mänguseis viigistada. Esmakordselt õnnestus seejärel ka eestlannal kohtumist juhtima minna.

Kanepi sai kerge initsiatiivi ning seisult 3:2 murdis ta teistkordselt vastase pallingu. Lisaks veel üks murdegeim 5:2 pealt ning meie tennisisti 6:2 setivõit oli tõsiasi. 

Erinevalt kahest esimesest korrast õnnestus nüüd Kanepil oma esimest servi hoida. Pingelises heitluses astuti pikalt ühte sammu, kui kumbki ei suutnud konkurendi pallingugeimi murda.

Õnneks tõi otsustava pöörde mängu just Kanepi, kes 4:4 seisult raskustega oma servi hoidis ning seejärel seti ainsa murrangu sai. Seega kindlustas eestlanna 6:4 paremusega koha poolfinaalis.

Kohtumine kestis ühtekokku üks tund ja 39 minutit. Kanepile tõi eelkõige edu võimas serv, kui ta lõi 16 ässpallingut. 

Poolfinaalis ootab Kanepit ees 22aastane horvaaditar Bernarda Pera (WTA 127.).