Mait Toom päästis täna oma tõrjetega korduvalt Flora meeskonna.Foto: Alar Truu
Jalgpall
4. november 2017, 15:47

Flora väravavaht Infoneti ja Levadia ühinemisest: tuleb üks tugev meeskond, keda saab jälle alistada (3)

Tänase FC Levadia ja FC Flora mängu järel saabus ajakirjanike postkasti teade, et Levadia ja FC Infonet ühinevad. Flora väravavaht Mait Toom oli uudist kuuldes siiralt üllatunud.

„Ongi nii? Ossaa! Põnev. Põnev. Väga põnev. Ei oskagi midagi öelda," lausus Toom ajakirjanikele, kes temalt tolle uudise kohta muljeid küsisid. "Tuleb üks tugev meeskond, keda saab jälle alistada."

Tänane Premium liiga viimase vooru kohtumine Levadia ja Flora vahel lõppes väravateta. Suur "süü" oli selles ka Toomil, kes tegi mitu head tõrjet. Lõpuvile järel sai Flora kätte juba nädala eest kindlustatud meistrikarika ja nautida ilutulestikku. Õige emotsioon oli aga juba eelmisel nädalal endast välja lastud.

„Nojah, nagu eestlased ikka. Kui korra emotsioon välja tuleb, siis ta on jälle 360 päeva kuskil lukus," sõnas Toom. "Enamasti tavaline eestlane laseb selle jaanipäeval välja, õnneks meil on ka muid väljundeid."

Mis oli Flora tänavuse edu saladus? "Arvan, et suutsime keskenduda kõik mängud algusest lõpuni. Päästsime väga paljud mängud viimastel minutitel, ei andnud kuidagi alla. See tõigi võidu."

Selle juures kiidab Toom treenerite tööd. "Mitu meie meeskonnast on varem meister olnud? Väga palju neid ei tule kokku. Neil pole seda teadmist, et ka võõrsil Tammekaga tuleb 90. minutini rapsida. Võid seda neile rääkida, aga treener suudab selle terve nädala jooksul treeningutel pähe süstida."

Toom kaitses Flora väravat 36 mängust 30 ehk et oli selgelt satsi üks võtmemängijaid. See talle sobis. "Vanust on ka juba turjal (27 - M.T.), kui ma nüüd vastutust ei võta, siis kunas veel? Olen jälle edasi arenenud. Loodan, et lagi pole veel käes."