Virginijus Šeškuse närvid ei pidanud Raplas vastu.Foto: Alar Truu
Spordiblogi
6. november 2017, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | Suvise suurpeo naasmine, Leedu treeneri harvanähtav žest ja vutikoondis Soomes (1)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 6. novembri valik.

Möödunud nädala pluss

Eesti spordi suvine tippsündmus Rally Estonia naaseb aastase vaheaja järel rallikalendrisse. Urmo Aava poolt juhitava korraldustiimi eesmärk on suurem kui kunagi varem: tuua Eesti teedele WRC-sarja etapp! Hiiglasliku ampsu pole võimalik muidugi korraga alla neelata ja seega alustatakse tipptiimide moosimist suurepäraste testimisvõimaluse pakkumisega.

Juba tänavu kasutasid M-Sport ja Toyota Lõuna-Eesti teid Poola ralliks valmistumisel, aga Rally Estonia annaks meeskondadele võimaluse seadeid katsetada ka võistlusolukorras. Poola rallit enam MM-sarja kavas ei ole, aga juuli keskel toimuv mõõduvõtt on heaks soojenduseks Soome rallile. Kui Aava unistus aastate pärast täide läheks, võiks pisut liialdades muu Eesti spordi suvel ära jätta. Kodune WRC-etapp oleks midagi maagilist ja kõigi eelduste järgi peaks Ott Tänak tipus olema veel ka kolme-nelja-viie aasta pärast. On, mida oodata!

Urmo Aava. Foto: Aldo Luud

Möödunud nädala miinus

Korvpalli Balti liigas sai tiitlikaitsja Prienai Vytautase peatreener Virginijus Šeškus Raplas peetud mängu ajal Eesti kohtuniketrio peale nii vihaseks, et viis kolm minutit enne lõppu Prienai pallurid väljakult minema. Huvitaval kombel oli leedulastel sel hetkel šanss kohtumine võita, sest tabloo näitas 65:65.

Mängu järel valas Šeškus siinsed vilemehed sopaga üle ja kuulutas, et nood on 10 korda kehvemad kui Euroliiga omad. Tasemevahe on, see on selge, aga teisalt peitub tõetera ka Rapla mänedžeri Jaak Karbi väites, et eestlastel on Leedus veelgi raskem kui leedulastel siin.

Tuleva nädala ennustus

25%

on tõenäosus, et Eesti jalgpallikoondis alistab neljapäeval Helsingis peetaval maavõistlusel Soome. Kohtumine pole kaugeltki kõige olulisemate killast, aga naabreid on ikka tore võita. Hoolimata kehvalt kulgenud MM-valiksarjast on vastaste keskmine tase siiski pisut kõrgem ja seega tuleb favoriitideks pidada Soomet. Pühapäeval kohtub Eesti võõrsil Maltaga ja siis peaks kaalukausid juba meie kasuks olema.

Eesti jalgpallikoondis. Foto: Alar Truu