Urmas Sõõrumaa ja Kaia Kanepi.Foto: TEET MALSROOS
Tennis
7. november 2017, 13:29

Urmas Sõõrumaa Kanepi ja Karjuse afäärist: Kaia säravamad etteasted tulidki sellel perioodil (60)

Aastatel 2007-2013 Eesti tenniseliidu president olnud Urmas Sõõrumaa kiidab Kaia Kanepit, kes paljastas elulooraamatus "Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel", kuidas endine treener Silver Karjus Prantsusmaal peetud turniiril tema voodisse puges. Karjus juhendas Kanepit aastatel 2010-2012.

"Midagi sellist, mis mind oleks toona häirinud, selles juhtumis ei olnud. Mõlemad on täiskasvanud inimesed ning tennisemaailmas pole selline suhe ju ainuke. Spordis on taoliseid lähisuhteid rohkem kui räägitakse. Kuluaarides on olnud ikka jutte, et sellised suhted on olemas ja tippvormis sportlasel on vaja ka teistsugust lähedust," ütles praegune Eesti olümpiakomitee president Sõõrumaa Õhtulehele.

Raamatu väljaandmist toetanud suurärimees lisas, et Eesti tenniseelule Kanepi ülestunnistused kahjuks ei tule. "Mis seal salata, Kaia säravamad etteasted tulidki samal perioodil. Kokkuvõttes ju tiimitöö toimis. Kaia on tubli tüdruk, et ta julgeb selliseid asju välja öelda. Usun, et tal on tulevikus kergem elada ja olla. Pigem usun, et see tuleb tennisele ikkagi kasuks," lausus Sõõrumaa.

***

Mis Kanepi ja Karjuse vahel juhtus?

Kanepit aastatel 2010-2012 juhendanud Silver Karjust puudutav elulooraamatu osa algab kirjeldusega Prantsuse Rivieras toimunud ITFi turniirist. Ta oli võitnud ühe seti ja kaotanud teise ning käis enne kolmandat tualetis. Seal olles kuulis ta seina tagant, meeste poolelt eestikeelset sõimu: "Krt, tra, sa vana kuradi lits, vaheta ometi see nui ära!"

Kanepi taipas, et too omaette vanduja oli tema enda treener. "Nui" tähendab reketit, mille keeled olid kulunud, Kanepi polnud mängu ajal pannud tähele treeneri soovitust seda vahetada. Õhtusöögi ajal küsis Kanepi Karjuselt selgitust ning too seletas, et temas on kaks poolt ja palus toda teist mitte tähele panna.

Aga üks asi ei andnud veel talle rahu: esimesel päeval lõunauinakut tehes puges Karjus mängija kõrvale voodisse. Nimelt elati rahapuuduse tõttu ühes toas. 

Kaia oli šokeeritud, kuid vahetas katkiste keeltega reketi ära. Kuid üks asi ei andnud talle siiski rahu. "Ma ei ole Silverisse armunud ja mul pole tema kui mehe vastu õigupoolest mingeid soojemaid tundeid, aga ma lasen sellel siiski sündida. Mu elus pole juba ammu ühtki lähedast inimest olnud. Silveri sõim ja eriti litsiks sõimamine riivab mind seetõttu eriti valusasti," räägib Kanepi.