Aleksandr Altosar.Foto: FCI Tallinn
Jalgpall
7. november 2017, 16:37

Infoneti endine tegevjuht Altosar: klubi president arvestas eurosarjas edasi pääsemisest saadava 300 000 euroga

Tänases Õhtulehes Eesti mulluse jalgpallimeistri Infoneti tõusu ja kiiret langust käsitleva artikli tarvis olid saadetud küsimused ka septembri lõpuni klubi tegevjuhina töötanud Aleksandr Altosarele. Tema leidis võimaluse vastata äsja, avaldame vastused.

Palun andke omapoolne hinnang, miks ei läinud hooaeg nii nagu loodeti? Talvel superkarika mängu 5:0 võitmine jättis ju mulje, et asjad liiguvad õigesti. Kas klubi majanduslik pool oli korras?

Jah, pärast 5:0 võitu Flora üle satuti arusaamatult kuraasi, mis ei kestnud õnneks kaua, sest Tartu Tammeka lõpetas selle kiirelt. Juba nädal hiljem saime oma ajaloo esimese kaotuse Tartu klubilt - vedamises polnud küsimus, nemad mängisid hästi ja meie halvasti.

Majanduspool oli enam-vähem stabiilne, kuid keegi ei osanud eeldada rea probleemide otsa põrkumist. Klubi president (Andrei Leškin - toim) arvestas Meistrite liiga esimesest eelringist edasi pääsemise ja sellega 300 000 euro teenimisega. Olen kindel, et kõike praegu toimuvat poleks juhtunud (teatavasti ühines Infonet Levadiaga, kuid sisuliselt kadus - toim), kui me alistanuks Malta meistri.

Minu poolt polnud ilus klubi presidendi kritiseerimine, kuid meil olid temaga rahalistes küsimustes erimeelsused. Tema oli ärimehena kindel, et kui panustab palju, saab veel rohkem vastu. Kahjuks pole spordis alati nii.

Kas nägite juba ajal, kui veel klubis olite, märke, et võib tulla ühinemine mõne teise klubiga? Kas see võis olla ka üks teie Infonetist lahkumise põhjuseid?

Praegu tagasi vaadates loomulikult mõistan, miks kõik niimoodi läks, otsus idanes juba ammu. Andrei (president Leškin - toim) otsis väljapääsu ja leidis just niisuguse. Minu ega klubi spordidirektori Dmitri Skiperskiga asja ei arutatud. Ühinemine oli rohkem kuulujutu tasemel, aga mitte Levadia, vaid Nõmme Kaljuga.

Ma ei lahkunud klubist. Mind pandi fakti ette, et kas töötan nii nagu president ütleb või mind vallandatakse. Aga me kõik mõistame, et Andrei ei näinud mind FCI Levadia koosseisus ning Levadia veel enam ei näinud. Kui mind poleks vallandatud, juhtunuks see nüüd automaatselt.

Praegu on raske hinnata, kas samm ühinemiseks oli õige või mitte. Kui aga FCI Levadia jõuab - nii nagu eesmärgiks seati - eurosarja alagrupiturniirile, tulen isiklikult staadionile kaasa elama, võtan kaasa pere ja kõik sõbrad ning rõõmustan edu üle sama palju nagu ajal, kui olin klubi direktor.