Petter Northug.Foto: AFP / Scanpix
Talisport
9. november 2017, 11:25

VEMBUMEES! Northug avab hooaja Rootsi koondise värvides (2)

Norra suusaäss Petter Northug (31) on aastatega tõestanud, et on enamat kui tuim spordimees. Ka tänavust hooaega alustab ta pisikese vembuga.

Nimelt alustab ta olümpiahooaega nädalavahetusel Rootsis Bruksvallarnas toimuval FISi võistlusel, kus tõmbab selga Rootsi sümboolikaga (nii värvid kui kolm krooni) suusadressi. Kusjuures analoogse triki tegi ta samas ka aastal 2015 (vt pilte siit).

Northugi mänedžer Are Sörum Langas kommenteeris dressivalikut Norra rahvusringhäälingule järgnevalt: "Nagu Petter 2015. aastal ütles, see on austusavaldus. Meid on alati Rootsis hästi vastu võetud ja lähme sinna hea meelega tagasi."

Langas lisas Rootsi väljaandele Aftonbladet: "See on isegi etem kui Rootsi koondise dress, võib-olla väike inspiratsioon teile?"

Northugi sõber Sten-Olof Hoflin: "See võib olla pisut provotseeriv, aga ma ei rõhutaks seda. Petteril on väga suur roll suusatamise populariseerimisel. Ta on Norra vaste Zlatan Ibrahimovicile."

Rootsi koondis Bruksvallarnas ei osale, vaid avab hooaja nädal hiljem Gällivares. Eesti parimad teevad hooaja avastardi nädalavahetusel Soomes Olosel.