Ott Tänak Foto: Alar Truu
WRC
9. november 2017, 15:36

Ott Tänak Austraalia ralli eel: raske töö pole veel lõppenud (2)

Autoralli MM-sari lõppeb järgmisel nädalavahetusel Austraalias. Eesti ekipaaž Ott Tänak - Martin Järveoja võitleb oma viimasel M-Spordi masinaga rallil üldarvestuse teise koha eest belglase Thierry Neuville'iga (Hyundai).

"Hea on minna Austraaliasse MM-tiitli võitnud tiimiga, aga raske töö pole veel lõppenud," lausus Tänak pressiteate vahendusel. "Meil endiselt šanss lõpetada MM-sari teisena. Anname endast parima, et lõpetada M-Spordi aeg kõrgustes.

Austraalia ralli pole kunagi lihtne, see on teistest täielikult erinev kogemus. Isegi varjud metsas on teistsugused kui mujal. Peame sõitma oma võimete tipus, kui tahame head tulemust.

Kõik algab recce'ga (inglise k "luurelkäik", ralli mõistes vahetute rajaandmete kogumine - M.T.). Peame stardist alates olema täielikult keskendunud, usaldama oma märkmeid ja hoidma gaasipedaali põhjas, et võidelda sealsetel kõvadel ja kuiva ilmaga tolmustel teedel."

Tänaku senine parim tulemus Austraalias pärineb üle-eelmisest aastast, kui ta oli koos Raigo Mõlderiga kuues.

Sebastien Ogier kindlustas Walesis endale viienda järjestikuse maailmameistritiitli. Neuville juhib Tänaku ees 14 punktiga. Esikolmikust välja kumbki mees enam langeda ei saa.