Gunnar MännikFoto: EJL / Catherine Kõrtsmik
Jalgpall
11. november 2017, 12:33

Koondise endine arst pühendas jalgpallile mitu klaveripala (1)

Aastaid Eesti koondise arstina töötanud Gunnar Männik andis välja kogumiku „Rännakud“, mis sisaldab 27 klaveriteost, millest nii mõnigi on pühendatud jalgpallile.

Näiteks kannab üks klaveritoes nime „Vihmapiisad A. Le Coq Arenal“, teine -„Armastus kätes“ - on aga pühendatud Eesti koondise massööri Dimitri Sergejevi mälestuseks. Jalgpalliga seotud klaveriteoseid on veel.

„Olen elukutselt spordiarst. Muusikaõpingutega alustasin 1967. aastal, lõpetades Vändra Laste-Muusikakooli klaveri eriala 1974. aastal. 2009. aastal hakkasin võtma töö kõrvalt kompositsiooni erialal eratunde helilooja ja Eesti Muusikaakadeemia professori Tõnu Kõrvitsa juures. Tema soovitusel süvenesin peamiselt klaverimuusika kirjutamisele,“ selgitab Gunnar Männik.

19. novembril kell 15 toimub Tartu Ülikooli muuseumi valges saalis heategevuslik kontsert, kus Männiku loomingut esitab Heino Elleri nimelise muusikakooli õppejõud, Vanemuise teatri kontsertmeister ja tegevpianist Andre Hinn.

Kontserdil ei ole piletit, kuid kogutakse annetusi Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu toetuseks.Männikut innustas kontserti korraldama isiklik raske kogemus, kui ta kaotas 1989. aastal oma poja ajuvähile.