Pärnu peatreener Heiko Rannula. Foto: LAURA OKS
Korvpall
12. november 2017, 20:51

Pärnu murdis lisaajal TTÜ vastupanu ja teenis hooaja teise võidu

Koduses korvpalli meistriliigas jõuti ära pidada nädala viimane kohtumine, kus Pärnu Sadam saavutas kodus lisaajal 85:80 võidu lähikonkurendi TTÜüle.

Enne tänast oli mõlemal tabelis vaid üks võit, Pärnul viis ja TTÜ-l neli kaotust. Seega, polnud kahtluski, et mõlemad pidid võidu järgi olema väga näljased. Siiski oli mõnevõrra imekspandav, et külalised Tallinnast alustasid märksa särtsakamalt (8:2), elavamalt ja agressiivsemalt. Avaveerandi lõpuks sai Pärnu siiski enam-vähem jalad alla.

Teisel veerandil püsis TTÜ neli minutit kuival ning Pärnu läks 5-6 punktiga ette. Veerandi lõpuks siiski suhteliselt võrdne ja mittemidagiütlev seis 35:33. Sten Saaremäel Pärnu poolel tabas avapoolaja lõpus kaks kaugviset.

Võrdne heitlus. Tasavägine, aga mitte ülearu kirglik. 48:48. Karl-Johan Lips ja Mihkel Kirves olid kogunud kolm viga. Pärnu teinud viie minutiga viis pallikaotust. Ja kui Siim-Markus Post tegi oma kuuenda pallikaotuse (kümne minuti jooksul), võttis Heiko Rannula noore mehe pingile. Veerandi lõpuks tänu Sander Viilupile ja Toomas Raadikule TTÜ edu 57:53.

Meeskonnad oskasid matši lisaajale veeretada. Enne seda mängis Pärnu tasa 53:61 kaotusseisu - tähtsad korvid Saaremäelilt (3), Kirveselt (2, Saaremäeli sööt), Sutilt (1) ja Kirveselt (2). Ning kui Sutt tabas 2.51 enne normaalaja lõppu kahese, oli kõik taas lahtine (65:66 Pärnu poolt vaadates).

1.32 enne lõppu tabas Timo Eichfussi raske viimase sekundi kaugvise. Lõpus visati vabaviskeid, millest ära tuleb märkida Rannar Raabi ka luhtunut sooritust 7,7 sekundit enne lõppu 70:70 seisul. Paraku ei õnnestunud teisel pool TTÜ-l asja lahendada, Sander Viilupi kaugvise napilt mööda. Lisaaeg.

Pärnu sai hea stardi - kolmene Sutilt, kaks silma Kirveselt ja vaheltlõikega donk Lipsult - kodumeeskodn ees 77:72.

2.10 enne lõppu jõudis TTÜ ometi Toomas Raadiku vabavisetest viigini 78:78.  Seejärel tabas aga Saaremäel taas kaugelt, Giese patustas pallikaotusega ning Krves tabas äärelt - 83:78. Sedakorda oli mäng tehtud. Terve lisaaja mängis TTÜ viienda vea saanud Sten Olmreta.