Foto: Spordiklubi Budokai
Krimi
16. november 2017, 14:45

Pedofiiliks osutnud karatetreener sai kaheaastase töötamise keelu (47)

Riigikohus jättis jõusse maakohtu otsuse, millega sai Võrumaal spordiklubi Budokai juhtinud ja aastaid karatetreenerina tegutsenud Marek Rästas kaheaastase töötamise keelu. 

Prokuratuuri süüdistuste kohaselt pesi  Marek Rästast 2013. aasta sügisel korduvalt sugulise kire rahuldamise eesmärgil duširuumis ja kooli riietusruumis alla kümneaastaste poiste keha ja suguelundeid. Samuti kuivatas Rästas käterätikuga korduvalt laste keha ja suguelundeid. 

Lisaks hoidis Rästas täpselt tuvastamata ajast kuni 6. märtsini 2014 enda lauaarvutis pildi- ja videofaile, millel on kujutatud alla 14-aastaseid poisse erootilises situatsioonis.

Süüdistatava suhtes tehtud ambulatoorne kohtupsühhiaatria ja -psühholoogia ekspertiisiakt tõendas, et tal esineb seksuaalsuunitluse häire pedofiilia.

Maakohus tunnistas Rästase süüdi lapsoprno valmistamises ja sugulise kire vägivaldses rahuldamises. Rästaselt võeti alates kohtuotsuse jõustumisest kaheks aastaks ära õigus töötada koolieelsete laste ning alg- ja põhikooli õpilaste kehalise kasvatuse õpetaja või treenerina.  Lisaks mõisteti Rästasele karistuseks aasta ja kümme kuud tingimisi vangistust kaheaastase katseajaga.

Riigikohus  jättis Rästase süüdimõistva kohtuotsuse jõusse.