Kommentaar

Einar Ellermaa | Pärast Gorbatšovi aega pole alkoholi ostmisest ja joomisest kunagi nii palju räägitud (17)

LISA KOMMENTAAR

Teate, näljane mõtleb ikka leivast, mis te muidu seda teemat kisute!20. november 2017, 19:36
See on veidi liiale läinud meil, paljud on küsinud, et kas käid ka lätis? Jah, puhkasime perega nädalakese seal. Mind isegi solvab see küsimine palju rohkem kui politseinik, kes palub puhuda.
19. november 2017, 13:10
kellegile on selle jama ajamine Eestimaal kasulik-kelle see asi on palju keegi joob või sööb,mida teeb ,kes kellega käib ,kus käib -ajakirjandus on ka suurelt osalt osanik selles kampaanias ,nii et küsige endi käest
allar_18. november 2017, 18:21
Meil kõigil on kodudes alkoholivarud? Teate, mis, rääkige enda nimel. Karskusliikumine oli Wabariigi ajal tugev ja see traditsioon on vaja taaselustada, lõpetada rahva genotüübi rikkumine ohtra alkoholiga, mida justkui paratamatusena igast august pähe määritakse.
kolla17. november 2017, 19:09
Miks see kisa ainult alko ümber käib?Lätis on ju paljud kui mitte kõik kaubad odavamad.
muudele18. november 2017, 14:20
kaupadele valitsus kõrgeid aktsiise ei kehtesta.
Purjus17. november 2017, 17:32
Joodikud olid need, kes ei joonud ainult peol , vaid iga palgasaamise ajal ja pitsiklaasid olid laual ikka peol ja marjavein.
17. november 2017, 17:11
vaat alkoholism on eesti tegelik epideemia.
juua võid siis kui oskad piiri pidada. aga need kes vaevuvad kahe-kolmesaja kilomeetri kaugusele õlle järele minema... paras kõik wismarisse vedada.
mina tahan18. november 2017, 14:22
saunaõhtuks ühte õlut, aga näiteks kui poes nägin, et see maksab 1,5 euri, siis keelduks selle ostmisest. Aga kasupoeg on Lätist toonud mitmeid õllekohvreid ja kogu aeg sellega kindlustatud.
Gorba ajal tekkisid17. november 2017, 17:10
takso-, bussi-, trolliviinad. Maainimestele omade "monopolid". Nüüd on ainult üks siht. Kes tina tahab panna või õlut juua, sõidab suure koguse järgi Lätti. Ka sakuska, küte ja elektroonika saab sealt odavamalt. Nii nagu Gorba ajal, nii ka praegu, on aisaks rahaliselt kaotajaks, riik.
küsimus17. november 2017, 16:46
modele- mida ma valesti kirjutasin, et ei kõlba avaldada?
Modele17. november 2017, 17:11
just see ei meeldigi, et sa midagi valesti ei kirjutanud. Valeta nagu poliitik, ja sa oled kõige ausam, õigem.
Qwert17. november 2017, 16:21
Mina elasin Gorbatšovi ajal ja tean, kuidas peeti nö. kuiva pidu, kus alkoholi justkui nagu ei olnud, aga tegelikult ikka oli küll. Peolaudadel olid tavaliselt morsikannud, kus siis oligi mahlaga segatud viin või puskar. Kui juhtuski mõni kontrolör või muu vastav asjapulk peole kontrollimaks gorbatšovilikku karskust pidudel, siis seda ta ka nägi. Mis aga praegusesse olukorda puutub, siis tänu Läti sõitudega suureneb alkoholi tarbimine, muust kraamist, mis sealtpoolt piiri ostetakse, rääkimata. Kes kannatab? Eks see ikka riigikassa hakkab viletsusepäevi nägema. Ministrid ja ametnikud? Nii kaua kui nad on oma ametikohtadel, siis vaevalt, et nemad näguripäevi hakkavad nägema. Nii kaua kui on. Huvitav oleks teada, mis on selleks kriitiliseks punktiks, mis sunniks valitsust oma maksupoliitikat muutma? Laekumiste vähenemine küll, kuid kui palju? Ja, kas siis ei ole mõnes osas natuke hilja juba, kuna uued kanalid on sissesõidetud, ja suurt vankrit on nagu raske tagasi pöörata.
Elu on lill17. november 2017, 16:19
Gorba ajal tõesti kõik numbrid näitasid nagu rahvas oleks hakanud vähem jooma ja meedias käis pidev jutt "edust". Paari aasta möödudes aga taibati võrrelda müüdud pärmi ja suhkru koguseid. Selgus, et alkoholi joodi sama palju kui ennegi. Vaid poeviina osakaal oli väiksem.
õige17. november 2017, 16:15
mihkli ajal joodi kadunukese mälestuseks kalmistul. Kohvilus keeluajal kaks kannu ühes kohv, teises vana tallinn ja pidu käis.
Gorby ajal suri mu tädi.17. november 2017, 18:04
Matsin ta Rahumäele.Rahumäe peiemajas lubati ka peielistele viina pakkuda.Ja tädi surmatunnistusega sai ka viina suurema koguse osta.No paljuke ikka peiedel võetakse?Seega ostsin ka paljudele Tallinna tuttavatele.
Urmas 17. november 2017, 15:58
Ei päde enam lause: "Kõik teed viivad Rooma", vaid tänases Eestis "Kõik teed viivad Lätti".
Eesti rahvas pidi olema Euroopa mõistes olema ju joodikrahvas, aga tuleb välja, et joodikud ei laristagi, vaid oskavad vastupidiselt Rahandus- ja Sotsiaalministeeriumi "karsklaste" arvamusele ja exeli tabelile hoopis raha lugeda.
See eest vist...17. november 2017, 18:06
...Läti rahva alkotarbimise kõver tõuseb võimsalt taeva poole.