Martin Reimi sõnul esimesel treeningul üle ei pingutatud.Foto: Siim Kera
Okeaania
18. november 2017, 07:37

ÕHTULEHT JA UNIBET OKEAANIAS | Martin Reim esimesest trennist Fidžil: ma pole nii vaikses trennis elu sees olnud, oli hea hommikune pansionaadi võimlemine

Eesti jalgpallikoondis viibis lennukis ja bussis üle 24 tunni. Selle ajaga läbiti 15 000 kilomeetrit ning jõuti teisele poole maakera. Peatreener Martin Reim peab mehed Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul toimuvaks Fidži mänguks heasse hoogu saama.

Kui reede hommikul (Eesti aja järgi neljapäeva õhtul) Fidžile jõuti, istuti bussi ning sõideti 190 kilomeetrit pealinna Suvasse. Mõni tund hiljem toimus esimene trenn. Väljakul viibiti umbes pool tundi. Üle ei hakatud pingutama.

„Pigem oli see, et pärast pikka reisi saaks luud, liigesed ja lihased natukene liikuma,“ sõnas Reim laupäeva hommikul. „Ma pole nii vaikses trennis elu sees olnud. Nii rahulik õhkkond, kõik püüdsid oma asjadele keskenduda. Oli hea pansionaadi võimlemine hommikul.

Mees tunnistab, et Okeaania turnee esimene mäng Fidžiga tuleb eriti raske. Pikk reis seljataga ning ideaalset ettevalmistust teha ei saa.

„Peame selguse saama, mis kellegi seis on, palju magada said,“ lausus Reim. „Vastavalt sellele ka homse mängu koosseis tuleb, et enamvähem elujõus inimesed väljakul oleks.“

Fidži jalgpallurid meenutavad Reimi sõnul kuulsaid Fidži ragbimängijaid. Nad on tugevad, jõulised, kiired ja väga sportliku kehaga.

„Lõunamaalastele kohaselt on palliga tehnika olemas,“ tõdes ta. „Võib-olla meeskonnamäng pole see, mida Euroopas oleme harjunud nägema. (FIFA) reitingus on küll 100 kohta vahet (Eesti on 80., Fidži 175.), aga kindlast nii kerge olema ei saa.

Peale Fidžit ootab Eesti koondist matšid Vanuatu ning Uus-Kaledooniaga. Kuna kohtumisi on lühikese ajaga palju, siis saavad mänguaega kõik Okeaanisse reisinud 22 koondislast, ka 8 potentsiaalset debütanti!