Pildid kohapealtFoto: AFP / Scanpix
Maailm
19. november 2017, 17:47

Pransusmaal tulistas politseinik tüli käigus oma kallimat näkku (12)

Pariisi lähistel tappis politseinik kolm inimest, enne kui tappis ka iseennast. Lisaks on veel kolm vigastatut. Kõik algas sellest, kui tema ja ta tüdruksõber arutasid autos lahkuminekut.

Tulistamine sai alguse laupäeva õhtul, kui puhkes tüli 31-aastase politseiniku Arnaud Martini ning tema 25-aastase tüdruksõbra vahel. Nad istusid autos naise vanemate maja ees.

Arnaud tulistas naist näkku, tulistas ka kaht jalakäijat, kes tahtsid vahele sekkuda. Mõlemad möödujad surid kohapeal. Esimene mööduja istus oma autos, kuulas muusikat ning astus välja, et näha, mis toimub. 

Teine mööduja oli läinud välja, et osta suitsu. Ta oli teel koju, et tähistada oma 44ndat sünnipäeva koos lastega. 

Siis liikus Arnaud naise koju, tulistas ta isa ning vigastas ema ja õde. Peale seda liikus mees aeda, kus ta tulistas ka pere koera ning viimaks ka end.

Vaatamata tõsistele vigastustele jäi mehe tüdruksõber ellu.

"See inimene oli oma naisest lahku minemas. Ta ei suutnud seda kannatada. Ta on inimene, kes mingil hetkel sõidab täiesti rööbastest välja," ütles pressiesindaja Gérard Collomb. 

Arnaud kasutas oma teenistusrelva. Mitmete terrorirünnakute tõttu on Prantsuse politseile antud luba kanda oma käsirelvi kaasas ka väljaspool teenistust, et end ja tsiviile kaitsta.