Rain Veideman palliga. Foto: Twitter
Korvpall
19. november 2017, 22:23

KURB! Rain Veideman ja Udine andsid suure algedu käest ning ilus võiduseeria katkes

Korvpallikoondislane Rain Veideman sai Itaalia esiliigas Udine meeskonnaga valusa kaotuse, kui koduväljakul jäädi 68:70 alla Jesi meeskonnale. 

Udine alustas kohtumist hästi - vähem kui kaheksa minutiga pääseti juhtima 25:10. Veerandaja lõpuks vastasid aga konkurendid 5:0 spurdiga ning poolajaks vähendati vahe kuuele. 

Udine sai küll pärast pausi veel üheksaga ette, ent lõpliku murrangut ei suudetud tuua. Jesi pääses hoopis lähemale ning neljanda veerandaja alguses ka esmakordselt juhtima. 

Sealt külalised enam tagasi ei vaadanudki. Ligi kolm ja pool minutit enne kohtumise lõpu kasvatati edu kuuele ning sellest lõppkokkuvõttes piisas. Vaid mõned sekundid enne kohtumise lõppu oli võõrustajatel veel võimalik mänguseis viigistada, ent viskel eksiti. 

Udinele teeb kaotuse veelgi valusamaks tõik, et Jesi on nende lähikonkurent, kes neist ühe võiduga mööda pääses. Eestlase koduklubi saldo on nüüd 5 võitu ja 3 kaotust, mis annab tabelis viienda koha, kohe tänase vastase järel. 

Veidemanil polnud täna just kõige parem päev. Tagamängija kontosse kogunes ligi 32 mänguminutit, 9 punkti ja 4 resultatiivset söötu. Küll aga eksis ta kõigil seitsmel kaugviskel ning tabas kaheseid 5/3. 

Udine oli enne tänast võitnud viis järjestikust kohtumist. Järgmise kohtumiseni on nüüd veidi aega, kui vahele tuleb koondistepaus. Uuesti tuleb Veideman Itaalias põllule 3. detsembril. 

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad! Proovi ja osale loosimises!