Ott Tänak ja Martin Järveoja Austraalias kihutamas.Foto: AFP/SCANPIX
Spordivaria
20. november 2017, 00:10

PLUSS, MIINUS JA ENNUSTUS | Ägedad rallimehed, kahvatud suusatajad ja kossukoondise avalöök

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 20. novembri valik.

Möödunud nädala pluss

Kolm tihedat võistluspäeva näitasid, et Austraalia rallil oli keeruline sõita, kuid Ott Tänak ja Martin Järveoja said kõigega hakkama ning lõpetasid MM-sarja viimase etapi väärika teise kohaga! Sarja kokkuvõttes pääseti samuti poodiumile, kolmandana. Nii viimane nädal kui ka terve aasta (tõi kaks rallivõitu) olid ägedad, Rohelisel mandril lisandus ka viimase M-Spordi ridades tehtava võidusõidu emotsionaalne koefitsient. Tänak ja Järveoja hoiavad rallimaailmas Eesti lippu väga kõrgel.

Möödunud nädala miinus

Nädal tõi murdmaasuusatajate ja suusaliidu lepingutüli lõppemise näol ka ühe hea uudise, kuid tulemuste mõttes ei olnud millegi üle rõõmustada. Rootsis Gällivares peetud kontrollvõistlusel oli näiteks meeste 10 km vabatehnikasõidus eestlaste parim koht 99. Klassikarajal, mis klassikaliselt on eestlastele paremini sobinud, jõudis ainult üks mees 126 startija seas napilt esimese poole sekka (58.).

Foto: Stanislav Moškov

Klassikasprindis jõudis mitu sportlast veerandfinaali (sh pildil olev Marko Kilp), kuid mitte kaugemale. Sel nädalal läheb Soomes Rukal lahti MK-sari ning siis algab õige tibude lugemine.

Alanud nädala ennustus

33% on tõenäosus, et Eesti korvpallikoondis suudab MM-valiksarja esimeses mängus alistada võõrsil Iisraeli.

Foto: Robin Roots

Sealmail pole ühelgi rahvus- ega klubimeeskonnal kunagi kerge mängida; Iisrael osales viimati EM-finaalturniiril, Eesti mitte - need on suuremad argumendid võõrustajate kasuks. Ent Iisraeli ridades toimub hoogne verevahetus, EM-koosseisuga võrreldes on viis kogenud mängijat eesotsas NBAsse kuuluva Omri Casspiga nüüd puudu. Eestit aitab ka ajalugu - viis aastat tagasi suudeti omavaheline EM-valikmäng üllatuslikult just võõrsil võita!