Petter Northug.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Talisport
20. november 2017, 17:54

VOT NII! 13kordne maailmameister Northug Norra suusakoondisesse ei mahtunud (3)

Tuleval nädalavahetusel algab murdmaasuusatamise MK-sari, kui mõõtu võetakse Soomes, Rukal. Esinduslikus koosseisus on mõistagi kohal ka Norra, ent ilma oma nimekaima liikmeta.

Nimelt ei mahtunud kümnemehelisse koosseisu 13kordne maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja Petter Northug. 31aastane sportlane jäi eemale viimaselt katsevõistluselt, kus Soome sõitjad selgitati. 

"Tegime otsuse kokkulepitud alustel. Oli selgelt öeldud, et Beitostölenis (katsevõistlusel) selgitatakse suusatajad, kes hooaja esimesel MK-l kaasa löövad. Northug ei ole mingi erand, et tea peaks niisama koosseisu saama," selgitas Norra koondise esindaja Vidar Löfshus kohalikule meediale. 

"Kuna ta stardis polnud, siis läheme võistlema nendega, kes reaalselt vormis on. Petter pole viimased kolm nädalat korralikult trennigi teinud. Ta polnud meie otsusega nõus, ent midagi pole parata," lisas ta. 

"Petter oli haige. Sellepärast ta Beitostölenis stardis polnudki," selgitas Northugi treener Stig Rune Kveen. "Lootsime, et saame sellegi poolest Rukal võimaluse. Petter on väga tugev mini-tuuride (nädalavahetusel võisteldakse kolmel järjestikusel päeval) sõitja." 

Praegune seis puudutab aga vaid hooaja esimest etappi. Järgmistel mõõduvõttudel ja olümpiat silmas pidades on Northugil jätkuvalt kõik teed avatud. "Ainus võimalus on käised üles käärida ja edasi võidelda. Nendest takistustest tuleb üle saada," teatas Kveen. 

Reedel sõidetakse Rukal sprint, laupäeval 15 kilomeetri klassikasõit ning pühapäeval sama distantsi vabastiilist jälitussõit.