Eesti uudised

Prognoos: 2040. aastaks kahaneb Eesti rahvastik vähemalt 100 000 inimese võrra

Soovidega täidetud „kirjast jõuluvanale“ kujundatakse paari kuuga uus rahvastikupoliitika (33)

LISA KOMMENTAAR

Juhan.22. november 2017, 09:54
Milleks iivet suurendada kui maakera ei toida sedagi rahvast ära ja tapetakse paljudes riikides teiste poolt ära.
Kapitalismi 21. november 2017, 12:33
tingimustes pole mõtet sellele lootagi, ainult sotsialism päästaks, kus kõigil oleks tööd ja lastele toitu. Praegu ahnitsevad poliitikud endale järjest rohkem raha, lapsed aga surevad, kuna raviks raha enam üle ei jää.
Juuli maalt21. november 2017, 07:27
Tõde siin ei lasta kirjutada vaid tuleb hämada nagu seal üleval. Kuidas saabki rahva arvu suurendada nõmedate seadustega? Vaadake kui paljudel Rakvere hambaarstidel on haigekassaga leping, et seda 30 eurot kätte saada? Ei leidnud ühteg! Ja arvan, et mitte ainult Rakveres. Kellele see seadus on tehtud?
see on21. november 2017, 12:22
propaganda, ka muid seaduslikke toetusi ei saa enamus inimesi. Olin 6 aastat töötu, saadeti pikalt, kui läksin rahapuudusel toimetulekutoetust küsima.
Kuidas siis...21. november 2017, 07:21
...eesti rahva arv saabki suureneda kui tehakse totraid seadusi. 30.- eurone hambaravi toetus! Kas võimulolijad on märganud kui paljudel eesti hambaarstidel on leping haigekassaga? Sellepärast nad sellise seaduse tagidki, et riigikassat täita. Vaatasin järgi ja nt. Rakveres pole ühelgi hambaarstil seda lepingut. St. terve Rakvere linna täis rahvast jääb sellest toetusest ilma. Tuleks vaadata ka teisi linnu ja valdasid.Kohutav, kuidas rahvast lollitatakse! Ja see pole ainus! Ja nii me paljunemegi!
teoreem21. november 2017, 03:34
Mida rohkem inimesi sisse tuuakse, et "puuduolevaid asendada",
seda vähem soovivad ja on valmis saama lapsi põliselanikud.
Majandus-ja Kommunikatsiooniministeerium kavatseb Eestisse tuua 2000 immigranti20. november 2017, 22:03
Sotsist ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo eestvedamisel on valminud kava, mille kohaselt tahetakse Eestisse tuua nn digipöörde kattevarjus u 2000 immigranti, kulutades selleks 8 miljonit eurot.
Eelmisel nädalal Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi poolt avalikustatud IKT arenguprogrammi kontseptsioonis on kirjas, et ministeeriumi eesmärk on tuua Eestisse lähiajal 2000 immigranti, põhjendades seda IKT sektori vajadusega. Samas on seesugune vajadus tegelikult põhjendamata ning programmi eessõnast selgub, et sisendiks ongi kõigest mingid programmi väljatöötamise käigus peetud arutelud. Dokumendist ei ilmne mitte ükski konkreetne isik, kes on selle koostamisega tegelenud. Avalikustamata on ka kõikvõimalikud lisad, millest võiks nähtuda, kes ja kunas vastavaid arutelusid pidasid.
Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi poolt koostatud IKT arenguprogramm ei sisalda mitte ühtegi sisulist lahendust Eesti inimeste heaolu ja majandusliku järje parandamiseks. Märkimisväärne osa arenguprogrammi rahast on ette nähtud e-residentidele, et siin hõlpsasti oma ärisid registreerida. Viimase osas paistab silma ka uus trend, kus probleemseid ettevõtteid kanditakse e-residentide nimele. E-residentsuse vastavus Eesti põhiseadusele on küsitav, kuna selle kohaselt on Eesti riik loodud eesti rahva kaitseks sisemisele ja välisele rahule ning pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus, mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade. E-residentsus teenib aga ilmselgelt välismaiste isikute huve, mitte eesti rahva oma.
IKT arenguprogrammi kontseptsioonis on kirjas ka järgnev: “Kavandatav targa immigratsiooni programm IKT-spetsialistide värbamiseks väljastpoolt Eestit on osa Vabariigi Valitsuse laiapõhjalisest välistööjõu kaasamise tegevuskavast, mis hõlmab tegevusi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Siseministeeriumi, Kultuuriministeeriumi, Haridus – ja Teadusministeeriumi ning Sotsiaalministeeriumi valdkondades ja võtab arvesse välistööjõu kaasamise tegevuskava „Work In Estonia“ aastateks 2015 – 2016 raames ellu viidud tegevusi. Samuti on oluliselt lihtsustatud välistööjõu kaasamisega seonduvat seadusandlust (välismaalaste seaduse muudatused) ning vähendatud bürokraatiat Vabariigi Valitsuse algatatud nullbürokraatia rakkerühma tegevuste raames.” Sellest nähtub, et Eesti vabariigi valitsus koos mitmete ministeeriumidega on käivitanud massiivse elanikkonna väljavahetamise strateegia, kus kulutatakse märkimisväärseid summasid, et tuua Eestisse immigrante ja luua neile igasuguseid eeliseid.
Ministeeriumi vastavasisulises pressiteates väidetakse, et tegemist on kõrgepalgaliste IT-spetsialistidega. Siinjuures jääb arusaamatuks, miks ei võiks kõrget palka saada eesti päritolu inimesed. Sisuliselt saadab MKM kõigile eestlastele selge sõnumi: teil ei olegi asja kõrgepalgalistele ametikohtadele, me eelistame välismaalasi omadele, teie asi on kas minna välismaale või töötada miinimupalga eest ja saada sellest tühist maksuvabastust. Kui suunata kasvõi programmi need 16 miljonit, mis kava kohaselt ette nähtud välismaalastele hüvedele loomiseks, hoopis eestlaste IT-alase kvalifikatsiooni tõstmisse, tekiks reaalne kasutegur ka Eesti ühiskonnale.
Ei ole kahtlustki, et olukord on võrreldav Nõukogude Liidu aegsega, mil põlisrahvaid püüti immigratsiooni abil oma ajaloolisel kodumaal vähemusse suruda. Ka toona, toimus see kõik Eestis paljuski eestlaste endi mahitusel, kes lõikasid oma tegevusest profiiti, et ronida karjääriredelil kõrgemale ja saada lähemale suurematele hüvedele.
Allikas: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium
hakkavad20. november 2017, 22:22
Ei ole muret....20. november 2017, 21:50
Keskerakond ja sotsid toovad IRL-i lahkel loal veel Venemaalt 100 000 migranti Eestisse!
Eesti riigikeeleks saab jälle VENE keel...!
20. november 2017, 23:25
Lubati ju immigratsiooniga tõsta elanikkonna arv 2,5 miljonini, ei mäletagi enam, kes kõige rohkem on pakkunud.
Alustada võiks esmalt20. november 2017, 21:43
eesmärgi kindlaks tegemisest, st. mida me saavutada tahame. Kas me tahame, et meie rahva arv suureneks, või tahame maksumaksjate arvu suurenemist. Kui eesmärk on kokku lepitud, siis lahendused pole raketiteadus. Esimesel juhul tuleb luua tingimused sündivuse suurenemiseks, väljarände peatumiseks ja tagasirändeks. Teisel juhul tuleb tuua juurde võõrtööjõudu. Esimest meedet on meie inimeste sügavalt juurdunud individualismi, edukultuse, sotsiaalse siduvuse puudulikkuse ja kui lubate, siis madala empaatiavõime juures üsna raske teostada. Ka teine meede pole paljudele vastuvõetav. Seega las läheb nii nagu läheb või jumal juhatab.
20. november 2017, 23:28
Jõuda tahetakse tagasi võimu juurde, kõik muu on jamps, neil pole üldeesmärkegi.
ettepanek20. november 2017, 21:02
lastetoetus korrutada vanemate IQ koefitsiendiga (IQ1 + IQ2 -2×100)*0.01
lisaks võiks teadjamad soovitada ka sarnast DNA kvaliteedi lisanumbrit
kribu20. november 2017, 22:33
Tegelikult on sul puru õigus.On normaalseid naisi kes käivad lapse saamise nimel kirikus küünlaid panemas või lõpuks Sõõritsa manu.Aga mingid madalalaubalised sigivad nagu jänesed,anna ainult vaba aega ja riigikassast toetust ja tulemuseks on järjekordsed hooldekodu kunded.
20. november 2017, 23:30
Vot siis mõtle järele, missugune on tegelikult normaalne naine, kas see kes saab lapsi või see, kellele loodus käe ette paneb?
loodus20. november 2017, 23:36
ei pane ka kasvajarakkudele ja marutaudiviirusele jpm "kätt ette"
kribu21. november 2017, 00:08
Jutt oli naise IQ-st aga mitte käe ette panekust.Konks on selles,et igasugu johmakad sigivad kui kärbsed.
to 00.0821. november 2017, 02:42
mis puutub siia IQ tase,alles oli tv-s dokfilm,kus india vaeste slummides selekteeritakse testide abil lapsgeeniusi välja ja nemad saavad siis tasuta tavakoolis ja hiljem tasuta ülikoolis õppida.
kui21. november 2017, 08:03
india võib lubada "terade sõkaldest eraldamist", siis meie rahvaarvu juures tuleks eelistada "puhaste terade tootmist"
mis jura sa ajad-madalalaubalised sigivad?21. november 2017, 11:10
sinu unistuste kõrgelaubalised tuuakse sisse maksumaksja rahadele lebotama ja sigivad nagu jänesed,mille kinni maksad.
Riigikassast toetust-on ikka kuninglikud toetused küll,millega ei jaksa pampersitki osta!
"Hooldekodu kunded?"-no peab sul alles laup olema-kiilakas oled we,et laup kohe kuklani?
Ükski ema ei unista oma lapse saatmisest lastekodusse.Kui mõnel üksikul võetakse vanemlikud õigused,siis on see meil valitsevast viletsusest.
targal naisel21. november 2017, 12:25
on muudki teha, kui sünnitada. Pealegi on neid tarku imevähe, see ei päästaks midagi. Lisaks vanasti öeldi, et ema annab lapsele tervise, isa tarkuse.
oh njah20. november 2017, 20:36
natuke blablaad jälle ja kõik läheb vanaviisi edasi.
hoidke sealt töörühmast naisklounid eemale20. november 2017, 20:27
ja kõikvõimalikd kesksoost lastetud vanatüdrukud kah.
Keskenduge naistele ja lastele, nende vajadustele ja positiivse hoiaku loomisele, et tekiks tahe lapsi sünnitada ja kasvatada.
No ja kõige lõpuks väga oluline, kui mitte peamine - lõpetage see üleharitud ja pensionipõlveni koolis käivate naiste tootmine, see on kõige iibevaenulikum tegevus üldse.
valest otsast21. november 2017, 08:23
Pere ei koosne ainult naistest-lastest. Pere ALGAB mehest, keda üks naine oma lastele isaks sobivaks arvab ja talle lapsi sünnitada soovib. Rahvastiku kasvu pole võimalik saavutada üksikemadele panustades. Naiste haridus on küll viimane, mis rahva taastootmist mõjutab - tänasel perevaenulikul ajal, kus naine peab väga tihti üksi suutma oma lapsed üles kasvatada, on haridus ainus tagatis lastele võimalikult soodsa kasvukeskkonna loomiseks.
Tänu haridusele olen suutnud oma kolm last üksi edukateks Eesti maksumaksjateks kasvatada ja kättevõidetud elatustaseme ning heapalgalise töö säilitamiseks õpin ikka edasi.
muidu on sul õigus,21. november 2017, 11:16
kuid need maksumaksjad,kelle üleskasvatasid hakkavad "värvilisi"ülal pidama,sest nood ei lähe iialgi tööle.Kui mõned siin töötavad,siis need on ise tulnud(mitte sunni kvootidega)ja tegelevad ettevõtlusega,ning maksavad makse.Need 2000,kes tulemas tahavad ainult saada.
Mõttetu koosistumine,no vähemalt lind kirjas.
jama21. november 2017, 12:30
sündivus on vähenenud alates sellest ajast, kui naistele hakati andma järjest suuremaid õigusi. Mehi tümitatakse iga päev, ainult isadepäeval puhatakse, miks peaks mehed tahtma niisugustele naistele läheneda, abiellumisest rääkimata. Ei tohi otsagi vaadata, kohe ahistamine. Arvad tõesti, et niisugused hakkavad sünnitama?
Ühesõnaga20. november 2017, 20:24
Terve kari rahva raha eest molutavaid tolasid, tegi endale ühe mõttetu pulapäeva, et ei peaks kabinetis tolmuma ja ise endale lõunat ostma!
tore, et väheneb20. november 2017, 20:22
Ärge jumala eest midagi ette võtke, et kasvama hakkaks ja ehitage ikka EV-d usinasti edasi kõigi saabuvate negroidsete islamistide tarbimisrõõmuks.
20. november 2017, 20:15
no ja mis siis,et väheneb?peale põhjasõda oli meid 150000 järele jäänud,aga ometi hiljem rahva arv tõusis üle miljoni.sellised asjad käivadki tõusude ja mõõnadega.praegult on lihtsalt mõõna aeg.
21. november 2017, 07:17
Nii võib riigi...oorijate palk alaneda äkke?
ja kunagi21. november 2017, 12:31
tasusid ka väiketalud ära, nagu Laar lootis, aga nüüd enam ei tasu ja niisugust aega ei tule ka.
kilu29. november 2017, 21:27
Tuleks küll, kui riigikorraldus uuesti normaalseks pööratakse. See, mis meil toimub, on mitte riigi juhtimine, vaid puhas varastamine. Kõiki varastatakse ja kuskile ei suju - ei maal ega linnas.
kilu29. november 2017, 21:30
Näib, nagu tahetaks alusdokumenti suuremahulisele migrantide sissevedamisele. Rahvastiku suurendamine sisserände arvelt? Halloo, milleks? Maksumaksjaid neist ei saa, küll aga sigijad. Iseseisvalt siinkandis pole nad võimelised hakkama saama, selleks puuduvad neil nii füüsilised kui vaimsed eeldused. Igaühe koht on seal, kuhu ta on sündinud. Eestimaa toidab kenasti ära selle rahva, kes siin on alati elanud - umbes 1,5 miljonit. See on selle maatüki jaoks paras hulk.