Rain Veideman Eesti korvpallikoondise treeningul.Foto: Alar Truu
Korvpall
21. november 2017, 15:11

Rain Veideman Itaaliast: praegu on tipp-topp, märatsema hakatakse siis, kui tappa saame

Teist hooaega Itaalia tugevuselt teises liigas alustanud Eesti korvpallikoondise liider Rain Veideman ütles pärast eilset koondise treeningut, et tema füüsiline seisund võiks pisut parem olla, aga sellest hoolimata loodab ta Iisraeli ja Suurbritannia vastu näidata harjumuspäraselt häid esitusi.

"Tervise poole pealt on kõik hea, aga väike väsimus on sees," rääkis Udines leiba teeniv Veideman Õhtulehele.

Suvel ja klubihooaja alguses muret teinud parem ranne on samuti korras. "Käsi liigub. Pühapäeval muidugi väga hästi ei käinud, kui seitsmest null viskasin," meenutas Veideman naerdes valusat kaotust Jesi meeskonnale. Tõsi ta on, siis ei tabanud ta seitsmest kaugviskeüritusest ühtegi.

Udine on kaheksast mängust võitnud viis. Hooaega alustati kahe kaotusega, pärast mida kirus Udine president Alessandro Pedone meeskonna esitused maapõhja ja andis peatreener Lino Lardole ultimaatumi: kui võitu ei tule, hakkab seda tööd tegema keegi teine.

"Praegu on juba täitsa tipp-topp. Viimatise ja teise vooru mängu oleks pidanud ära võitma, siis oleks seis palju parem. Mitte isegi palju parem, aga numbrid oleks ilusamad. Aga pole midagi teha, üks võistkond peab kaotama ja hooaeg on alles noor," lausus kaheksa mänguga keskmiselt 13,6 punkti visanud Veideman.

President enam ei märatse? "Eks ole näha. Kui veel mõne tappa saame, küll ta siis märatsema hakkab. Kui võidad, oled kuningas, kui kaotad, oled see teine asi," vastas Veideman, kes tegutseb Itaalias sarnaselt eelmisele hooajale mängujuhi positsioonil.

Eesti koondis alustab MM-valikmänge reedel kell 14 Iisraeli vastu, esmaspäeval võetakse Kalevi spordihallis kell 19 vastu Suurbritannia.

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad! Proovi ja osale loosimises!