Iisraeli koondise peatreener Oded Katash.Foto: Iisraeli korvpalliliit
Korvpall
23. november 2017, 13:13

ÕHTULEHT TEL AVIVIS | Iisraeli peatreener: meil on palju uusi mängijaid, lisaks segavad vigastused

Homme lähevad üle Euroopa lahti 2019. aasta korvpalli maailmameistrivõistluste valikmängud, Eesti koondis kohtub Tel Avivis Iisraeliga. Pärast paar kuud tagasi ebaõnnestunud EMi määrati võõrustajate peatreeneriks omaaegne tuntud mängumees Oded Katash.

"Ootusärevus on suur. Läheme mängima tulevikuvisiooniga, meeskonnas on palju uusi nägusid. Mõned siin juba varem olnud mängijad saavad aga senisest oluliselt suurema rolli," rääkis Katash.

Ta tõdes, et Iisraeli koondise ees seisab suur väljakutse ning ta loodab, et sellega saadakse hakkama. "Eesti koondises on paljud mehed mänginud aastaid koos ja see annab neile eelise. Tähtsaim, et publik tuleks ja toetaks meid, vajame seda väga."

Iisrael ei võõrusta Eestit riigi suurimas hallis, kus peab kodumänge Euroliiga klubi Tel Avivi Maccabi, vaid veidi üle 3000 huvilise mahutaval Shlomo Group Arenal.

Võrreldes EMiga puuduvad NBAs mängiv Omri Casspi ning veel neli kogenud tegijat: Yotam Halperin, Lior Eliyahu, Yogev Ohayon ja Guy Pnini. Lisaks teatas Katash, et vigastuse tõttu jääb eemale Joe Alexander ja võib-olla keegi veel. "Korvpallis tuleb sageli kohaneda muutuvate olukordadega, mitu mängumeest on vigastatud. Me ei lähe mängule optimaalses seisus."

Iisraeli praeguse koondise liidriteks peaksid kerkima NBA kogemusega, praegu Gran Canariat esindav tagamees Gal Mekel ning kodustatud tsenter, Jeruusalemma Hapoelis mängiv Richard Howell. Euroliiga mängijatest on tiimis Tel Avivi Maccabi varumeeste sekka kuuluv Jake Cohen, kellelt Katash ootab koondises ometi suurt rolli.

Koondise kapteniks valitud Mekel loodab, et põlvkondade vahetus ei kujune eriti valulikuks, sest tema hinnangul on nooremad kaaslased valmis andma korralikku panust.

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad! Proovi ja osale loosimises!