Lewis Hamilton. Foto: UESLEI MARCELINO
Vormel 1
23. november 2017, 13:01

Neljakordne F1 tšempion Lewis Hamilton hakkab teenima meeletuid summasid (1)

Samal ajal kui vormel 1 piloodid valmistuvad hooaja viimaseks etapiks Abu Dhabis, käib taustal vilgas paberitöö. Nimelt on Mercedes maailmameister Lewis Hamiltonile lauale pannud vägeva lepingupikenduse. 

Britt kihutab Mercedese ridades alates 2013. aastast ning on selle ajaga teeninud meeskonnale kolm individuaalset MM-tiitlit. Mõistagi tahetakse teda endale hoida ning selleks ollakse valmis pakkuma palju raha. 

Veel praeguse seisuga kehtib Hamiltoni leping järgmise hooaja lõpuni. Küll aga soovib Mercedes seda kolme-aasta jagu pikendada. Seetõttu pakutakse oma esipiloodile ligi 135 miljonit eurot väärt kontrahti (120 miljonit naela). 

Ühtlasi teeks see Hamiltoni aastapalgaks ligi 45 miljonit. Praegu on briti aastane sissetulek "kõigest" 36 miljonit. "Ta on parim piloot, kes minu käe all olnud," sõnas Mercedese boss Toto Wolff. 

Sääraste numbritega peaks Hamilton mööduma ka enim teenivast Sebastian Vettelist, kelle aastapalk on hinnanguliselt 42 miljonit eurot. 

Tänavusele F1 hooajale tõmmatakse joon alla nädalavahetusel Araabia Ühendemiraatides. Suurt midagi enam mängus pole, sest võitja on selgunud nii sõitjate kui ka konstruktorite üldarvestuses.