Jari-Matti Latvala.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
WRC
23. november 2017, 13:36

Ähvardus või hoiatus? Tänaku uus tiimikaaslane Latvala: tal ei saa Toyotas lihtne olema (2)

Tuleval hooajal koos Ott Tänakuga Toyota meeskonnas võistlema asuv Jari-Matti Latvala arvab, et eestlasel ei tule kergete killast aasta. 

"Olen palju vaeva näinud, et Yarisest mulle sobiv masin saaks," vahendab motorsport-news.com Latvalat, kes Toyotaga tänavuse hooaja alguses liitus. "Tänakul läheb aega, et selle masinaga kohaneda." 

Ta lisab: "Usun, et meil saab hea tiimisisene konkurents olema, et võistkonnana oleme tugevamad ülejärgmisel aastal. Aga tean, et tahan maailmameistriks saada ja selleks pean olema kiirem kõigist, isegi temast (Tänakust). 

Soome kiireim rallimees hoiatab Tänakut eelseisvate ohtude eest. "Mäletan hästi, kuidas Fordi Volkswageni vast vahetasin (2013. aastal). Olin ühes meeskonnas olnud palju aastaid ja keskkonna vahetusega harjumine võttis palju aega," manitseb Latvala.

"Nüüd kui Toyotasse tulin, oli olukord lihtsam - mul oli see kogemus olemas. Tänaku jaoks on see aga esimeseks muudatuseks ning uues tiimis on keeruline kohe hästi hakkama saada." 

Lisaks saadab Latvala Tänakule justkui väikse ähvardusegi. "Kui läksin Volkswagenisse, siis tundusin, et see oleks nagu Ogier´ meeskond. Kui sa oled tiimikaaslasest kiirem on kõik hästi, aga vastasel juhul on väga lihtne teise piloodi varju jääda," lausub ta. 

Eestlane ise mingisuguseid veksleid välja ei käi. "Pean alustuseks uute inimeste ja meeskonnaga harjuma," ütleb Tänak. "See on suur töö. Kui raske meeskonnavahest on - ei oska öelda, pole seda varem teinud."