Juhtkiri

Juhtkiri | ID-kaardi tootja tõmbas endale vee peale (24)

LISA KOMMENTAAR

leh gang28. november 2017, 22:09
Eesti uuriv ajakirjandus võiks ju ühendust võtta kiibitootja Infineoniga ja uurida millal nemad siis ametlikult teavitasid Gemaltot probleemist kiipidega.
ID kaardi tootja27. november 2017, 22:00
pole lihtsalt harjunud Eesti ametnike kommetega, kus ilmselgele toimunule need säravail silmil lihtsalt valetavad - mis? kus? pole olnud!
Mart27. november 2017, 18:39
e-hääletus tuli maksku mis maksab läbi viia! ... ja Reformierakonnale võimalikult palju hääli juurde saada.Selles ongi kogu probleem.
matsu27. november 2017, 09:49
Suulise teavituse kohta olevat kirjalik kinnitus...
Kuidas sellisest lausest aru saada?
Siis oleks ju võinud kohe kirjalikult teavitada.
Mulle küll tundub, et siin on vassimine teoksil, et mitte kahjunõuet maksta.
Suuliselt võib mida iganes moka otsast öelda ja teine pool võib sellest ka mitte õigesti aru saada.
Sellistest ohtudest ei teavitata suuliselt ja veel suurfirma ja riigi vahel ei saa olla suulist asjaajamist.
See on ainult tühi mull, mida nüüd aetakse.
Jüri26. november 2017, 22:31
Kas Gemalto oleks pidanud digiallkirjastatult saatma teate, et häkkerite ringkondades liiguvad jutud üles leitud NSA tagauksest ja täpsema info saamiseks pöörduge otse NSA poole? :D
Kuuuurija25. november 2017, 03:17
Ei maksa unustada, et nii Gemalto kui ka Infineon on börsiettevõtted ja nende kohta info avaldamine käib teatud börsireeglite järgi. Gemalto aktsia hinnagraafik reedab probleemi börsile lekkimise lained kenasti:
http://finance.yahoo.com/quote/LDV.F?p=LDV.F
valija23. november 2017, 22:06
õiged hääled õigele parteile.See on tähtis.
heiki23. november 2017, 20:41
Väga mage lähenemine õhtulehelt. Esmalt pole olemas kedagi "meie", nagu õhtulht korduvalt rõhutab. Need "meie" on need eestimaa inimesed, kelle ees praegu PPA, RIA ja vabariigi valitsus vingerdadespüüavad õest kaugelhoida.
Teiseks. ID-kaardi tootja väidab, et teavitas juunis PPA-d ja RIA-t turvariskist ja selle kohta on olemas kirjalik kinnitus. Viimaseid arenguid vaadates jääb mulje, et seda ei vaidlustatagi. Pigem, käib mingi hämamine, millest võib nagu aimata, et teatis olevat valesti vormistatud? Mida krt! Valesti vormistatud koosoleku protokolli kinnituse pärast jäeti juunis turvarisk menetlemata? See oleks nagu normaalne? Kas tsehhi teadlaste analüüs võeti menetlusse selle pärast, et neil oli oidu turvariski teatis õigesti vormistada?
Mx3523. november 2017, 20:36
vaatlege seda ...Praegu väidab tootja, et on meid suuliselt teavitanud ning tal olevat selle kohta ka kirjalik kinnitus. Nii tore. Kudas reageeriksite teie kui bmw boss ütleb telefonis et autode aju on rikkis.... Rohkem infot ei ole enne kui sügisel... Kui palju te usute seda juttu.. Või peaks ikka midagi paberil olema... Oletame et midagi ei juhtunud siis oleks hea öelda.. ma tegin nalja ja teie uskusite... Pole siin mingit ignorantsust.. sest iga jutu peale ei saa reageerida.. selleks peab olema dokument mis ütleb kas või nii .. Lehmann: ID kaardil on viga... Oli seda raske kirjutada ?
Kuuuurija25. november 2017, 02:26
No kui Gemalto sel hetkel rohkem detaile ei ütle, siis uuriksin ise (ID-kaardi puhul Infineonilt) ametliku järelepärimisega, mis värk on. Mitte ei viskaks jalgu seinale mitmeks kuuks.
Suur 23. november 2017, 18:46
IT riik peaks ise lõppude lõpuks midagi tegema ja valmistama mitte lootma võõramaistele firmadele.
Sentinel23. november 2017, 19:16
Näiteks e-palkmaju. Eesti on IT-riik ainult meie endi ettekujutuses.
19:16-le23. november 2017, 20:17
Küll sina, jobu, oled enda arvates ikka "tark" ja "teadja" mees...! Kas algkool on ikka lõpetatud...?
to: 20:17, 23. nov 201727. november 2017, 22:05
mina pole Sinuga vaidleja, kuid üht tean kindlasti - ametnikud, sõltumatult oma positsioonist või vastutuse astmest, oskavad valetada nii räigelt, et kõrvad hakkavad s..ta vett jooksma sellist jama kuuldes. Novembri lõpius lahkub näiteks üks kahest kõne all olnud asutusest üks tippjuht "uutele väljakutsetele", kes oskab valetada nagu kõige harimatum voorimees.
23. november 2017, 18:24
kui el lehmannil on kirjalik kinnitus, et on riigiasutusi turvaaugust juba juuni keskel teavitanud, siis toogu see asitõend avalikult välja.
välismaalane kohtus eesti reaalsusega :DD
PR23. november 2017, 18:15
väärikas või mitte, paberi peal koosoleku päevakorda lisatud või mitte, puhkused või misiganes..
RIA räägib üht ("..Me jookseme ajaga võidu..") teeb aga aga teist. Suvest saadik oli teada, aga lumi nüüd maas ja krüptot ikka pole
IT23. november 2017, 18:08
Kui Lehmann teadis probleemi olemasolust Jaanuaris ja teavitas sellest Googlet ja Microsofti koheselt siis kuhu kadus 5-6 kuud? Teiseks olevat see olnud telefonis vihjamine kuigi lepingu järgi on kohustus kirjalikult teavitada. Mida teeksid sina kui öeldakse, et su maja võib-olla tulealdis? Tõmbaksid maja maha, lasekes veega üle või ootaksid täpset kirjeldus, mis ikkagi viga?
Kuuuurija25. november 2017, 02:28
Jaanuaris said teada alles Tšehhi teadlased ise.
eit23. november 2017, 18:03
Kui on tõsi, et suuliselt anti teada, oli ikka väga imelik, et asja rohkem ei uuritud. See jutt, et teade oli vormistatud valesti, on ikka päris jama.
Kas tõesti selgub lõpuks, et isikuandmete turvalisus ohverdati lihtsalt selle nimel, et e-valimised ära ei jääks? Mina küll ühtegi ametnikku hetkel ei usu
Mx3523. november 2017, 20:39
andsin eidele teada suuliselt et lahutan.. aga kohus nõudis ikkagi kirjalikku paberit... Kas selle id näitel poleks piisanud tõesti sellest jutust ja lahutuste toimingu alustamiseks ...
Kuuuurija28. november 2017, 17:48
Ehitusmehed, kes sulle majja gaasikütte ehitasid, helistavad sulle ja teatatavad, et paigaldatud kütteseadme mudeli puhul on avastatud viga, mis võib põhjustada gaasiplahvatuse. Kuna teie ehitusleping nõudis lepinguliste teadete esitamist digiallkirjastatuna, jätad suulise teate tähelepanuta - oht on ju kõigest teoreetiline. Pärast sõimad ehitusmehi (kuid vigase seadme tootja kohta ei ühtki paha sõna).
vaatleja23. november 2017, 18:02
Oot-oot, kas te nüüd natuke üle ei pinguta? Kui tootja riigiasutusi teavitas, siis miks ikkagi nii olulise teema puhul ei reageeritud? See digiallkirjastatud dokumendi puudumise jutt haiseb eneseõigustuse järele. Alati võib mingi bürokraatliku formaalsuse taha pugeda, aga praegu ma saan aru et tootja teavitusele ei reageeritud ametnike poolt mitte kuidagi. Väärikas riik nii ei käitu. Praegu on see eesti riik, mis endale väga suure veeanuma pähe tõmbab. Aru on saada ka sellest, et hr- Lehmannil on eesti ametnike ülbusest ja ignorantsusest kõrini saanud. Sellest ka vihje suvepuhkustele.
Mjah24. november 2017, 06:16
Umbes samal teemal ma ka ülalpool kommisin, aga mode käskis kommendaari ümber muuta?
metafüüsika27. november 2017, 17:03
kõige naljakamalt absurdsem oleks saata digiallkirjastatud kiri, mille sisuks on see hoiatus et digiallkirjandus ei pruugi usaldusväärselt enam näidata kes kirjale alla kirjutas..