22. novembril kohtus Venemaa president Vladimir Putin Sotšis Iraani presidendi Hassan Rouhani (vasakul) ja Türgi presidendi Tayyip Erdoganiga. Teemaks oli Süüria.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
23. november 2017, 19:37

Putin: kõik Vene suurfirmad peavad olema valmis kiireks üleminekuks sõjatööstusele (63)

Venemaa president Vladimir Putin teatas, et kõik Vene suurfirmad, olgu siis era- või riiklikud ettevõtted, peavad olema valmis operatiivseks üleminekuks sõjatööstusele.

Putini sõnul seisneb majandusvõimekus kiires kaitsetoodangu ja –teenuste mahtude suurendamises vajalikul hetkel – see on üks tähtsamaid tingimusi kindlustada riigi sõjalist julgeolekut, vahendas mk.ru. „Selleks peavad valmis olema kõik strateegilised ja lihtsalt suured ettevõtted vaatamata omandivormile,“ rääkis Vene president.

President Putin tuletas meelde, et oli andnud korralduse tootmisvõimsuse moderniseerimiseks, materiaalsete ja tehniliste ressursside moodustamiseks ning sõjaväe transpordi kindlustamiseks kaheks järgnevaks aastaks.

Avalduse põhjuseks on viimased, tänavu septembris Venemaal ja Valgevenes toimunud sõjalised õppused Zapad 2017. Seoses õppustega väljendas NATO muret õppuste agressiivse iseloomu üle, kuid Venemaa eitas neid kahtlusi.