Väikekaupmeeste liit kogus külastajatelt 31 000 häält, millega kutsutakse riigikogu ja valitsust üles peatama alkoholiaktsiisi ja kaotama nõuet peita tubakatooted leti alla, et säilitada maapoodide jätkusuutlikkust.Foto: Kuvatõmmis / ERR
Eesti uudised
23. november 2017, 23:14

VIDEO | Maapoed sulgemise vastu: 31 000 inimest taotleb alkoholiaktsiisi peatamist (28)

Väikekaupmeeste liit kogus külastajatelt 31 000 häält, millega kutsutakse riigikogu ja valitsust üles peatama alkoholiaktsiisi ja kaotama nõuet peita tubakatooted leti alla, et säilitada maapoodide jätkusuutlikkust.

Petitsiooni arutas neljapäeval sotsiaalkomisjon, kes aga leidis, et kaasama peaks ka teisi komisjone, ning taas tullakse kokku maainimeste muret arutama alles uuel aastal, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Petitsioonile sai allkirja anda alates septembrist kõigis maapoodides. 31 000 allkirja on sama palju kui Valga-, Võru-, ja Põlvamaal elanikke kokku; alla kirjutas iga kümnes valgamaalane.

Kurjajuureks, miks maapoode järjest kinni pannakse, peab väikekaupmeeste liit korduvalt ja hüppeliselt tõstetud alkoholiaktsiisi, mis on tekitanud lokkava piirikaubanduse.