Foto: Reuters / Scanpix
Eesti uudised
24. november 2017, 09:46

Statistika: eestlased kulutavad telefonidele järjest rohkem raha (11)

Eestis müüdi oktoobris 10,1 miljoni euro eest 35 100 uut mobiiltelefoni. Telefonide keskmine hind tegi kuuga märkimisväärse hüppe ja kasvas oktoobris septembriga võrreldes 13 protsenti.

Mobiiltelefonide jaemüük kahanes turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel oktoobris võrreldes septembrikuuga pea 3 protsenti, kuid seevastu müügikäive kasvas kuuga pea 10 protsenti.

Oktoobris Eesti jaeturul müüdud mobiilidest olid GfK statistika järgi 28 300 nuti- ja 6800 nuputelefonid. Seema sõnul võib detsembris oodata rekordmüüki, sest eestlased on pigem praktiliste kingituste tegijad ja jõuluvana kingikotti jõuavad just uued nutitelefonid.

Apple on hinnas!

"Tele2-s kasvas oktoobris jõudsalt Apple’i telefonide müük, selle taga on Apple’i uus mudel iPhone 8. Eestlasi on tabanud tõeline õunalembus, sest aastaga on Tele2 klientide seas kasvanud Apple’i telefonide osakaal 30 protsenti ja oktoobri ostetuimate telefonide edetabelisse jõudsid Apple’ilt koguni kolm mudelit – iPhone8, iphone6s ja iPhone SE," rääkis turundus- ja müügidirektor. Ta lisas, et uue nutitelefoni eest ei soovita küll kohe raha välja käia ja 63 protsenti Apple’i telefonidest soetatakse järelmaksuga.

"Oktoobris aeglustus tänavu aasta esimest korda nuputelefonide müük, mis oli siiani läinud tõusvas joones. GfK andmetel müüdi oktoobris 6 protsenti vähem nuputelefone kui septembris. Tundub, et Nokia 3310 fännid on endale telefoni soetanud ja nuputelefonide müügibuum on läbi. Teine suund on online-müügi osakaalu kasv, GfK järgi osteti oktoobris veebist juba 20 protsenti telefonidest," kirjeldas Seema oktoobri müüke.