Foto: YouTube
Korvpall
24. november 2017, 13:23

ÕHTULEHT TEL AVIVIS | Miks peetakse Iisraeli ja Eesti korvpallimäng nõnda varasel ajal? (1)

Euroopa tsoonis avab korvpalli MM-valiksarja mäng Iisrael - Eesti, mis algab Tel Avivis juba kell 14. Miks nõnda varasel ajal?

Põhjus on lihtsamast lihtsam. Iisraelis algab reede päikeseloojangul juutide püha puhkepäev sabat, mis kestab laupäeva päikeseloojanguni. Sel ajal jääb elu riigis põhimõtteliselt seisma, näiteks lakkab töötamast ka ühistransport. Täna algab sabat kell 16.19 (aeg on sama, mis Eestis).

Algselt pidi mäng toimuma neljapäeva (eile) õhtul, kuid rahvusvaheline korvpalliliit FIBA viis poolteist kuud tagasi ootamatult kõik neljapäevased MM-valikmängud reedele, lootuses, et Euroliiga muudab oma kalendrit ja selle sarja mängijad saavad tulla koondistesse. Erilise blamaažina seda ei juhtunud ja algselt juba kinnitatud mängupäeva nihutamine kaotas igasuguse mõtte.

"Soovisime mängu pidada neljapäeval, kuid FIBA ei võimaldanud meile erandit," selgitas Iisraeli korvpalliliidu pressiesindaja Hagay Segal Õhtulehele.

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad! Proovi ja osale loosimises!