Marko Kilp.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
24. november 2017, 14:46

HEA TÖÖ! Marko Kilp jõudis MK-etapil poolfinaali

Täna anti Soomes Rukal avalähe murdmaasuusatamise MK-hooajale. Meeste klassikasprindis jõudsid kvalifikatsioonist veerandfinaali Marko Kilp (ajasõidu 18.) ja Raido Ränkel (25.), kellest esimene jõudis ka poolfinaali.

Ränkel oli ühes veerandfinaalis teiste seas koos tänavu Lahti MMil sprindikulla võitnud Federico Pellegrinoga ja Aleksei Poltoraniniga. Itaallane tegi ka võimsa sõidu ning võttis kindla võidu, Ränkel kaotas talle 3,22 sekundiga. Eestlase ja saapamaalase vahele jäi Jovian Hediger (+1,94).

Kilp jagas veerandfinaalsõitu muuhulgas Alex Harvey ja Iivo Niskaneniga. Korduvalt sõitu juhtinud eestlane kaotas lõpuks vaid Lauri Vuorinenile ning sedagi kõigest kuue tuhandikuga.

Poolfinaalis pidi Kilp mõõtu võtma Pellegrino, Hedigeri, Vuorineni, Sondre Turvoll Fossli ja Aleksandr Bolšunoviga. Kuigi Kilp alustas korralikult, väsis eestlane lõputõusul ning ületas finišijoone kuuendana ehk viimasena. Kaotust Pellegrinole kogunes 7,44 sekundit.

Täiendatud kell 15.06: Meeste finaali võitis ka ajasõidus parimat aega näidanud Johannes Hösflot Kläbo, kes edestas Paal Golbergi (+1,35) ja Calle Halfvarssoni (+4,03). Lõpp-protokollis oli Kilp 11. (karjääri parim tulemus), Ränkel 15. ja Karel Tammjärv 71.

Naistest oli parim rootslanna Stina Nilsson. Temale järgnesid ameeriklanna Sadie Bjoernsen (+0,24) ja venelanna Julia Belorukova (+0,91). Marit Björgen kvalifikatsioonist edasi ei pääsenud.

Homme sõidetakse Rukal naiste ja meeste vastavalt 10 km ning 15 km eraldistardist klassikadistantsid.