Marko Kilp.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
24. november 2017, 16:25

Elu parima tulemuse teinud Marko Kilp: tunne oli isegi üllatavalt hea (1)

Täna avati Soomes Rukal murdmaasuusatamise MK-hooaeg. Meeste klassikasprindis tegid Marko Kilp ja Raido Ränkel elu parima tulemuse. Poolfinaali pääsenud Kilp sai lõpuks 11. koha, oma veerandfinaalis kolmandaks tulnud Ränkel oli lõpuprotokollis 15. positsioonil.

"Kindlasti jään väga rahule. Hooldemehed tegid keerulistes oludes väga head tööd. Aga veerandfinaali lõpp oli ikka paras pingutamine, kuigi kõrvalt vaadates võis tunduda, et edasipääs tuli lihtsalt," rääkis Kilp pärast võistlust Õhtulehele.

"Poolfinaalis tuli (itaallane Federico) Pellegrino korraks mulle vahele ja takerdusin. Ja lõpus oli juba raske. Aga Olose esimese lume võistlusel polnud seisund midagi erilist, aga täna oli tunne isegi üllatavalt hea. Ruka rada sobib meile muidugi hästi - lõpus on pikk tõus ja palju laskumist," lisas ta.

Mullu avas Kilp MK-hooaja Rukal 13. kohaga, kusjuures kvalifikatsioonis sõitis ta välja lausa kolmanda aja. Ent poolfinaalist jäi tal toona vajaks. "Siis olin enne Rukat haige ja vastupidavus oli kesine. Nüüd sain paremini valmistuda ja selles osas oli seis parem," võrdles Kilp mullust ja tänast esitust.

Nii Kilp kui ka Ränkel kindlustasid esimese 20 sekka jõudmisega pileti Pyeongchangi taliolümpiale. "Mina oma kalendris muudatusi tegema ei hakka, tahan saada võimalikult palju häid kohti ja Eestile tuua nii palju olümpiakohti kui võimalik," sõnas Kilp.

Pyeongchangi olümpial sõidetakse individuaalne sprint samuti klassikatehnikas.